Емил Караниколов разкри кога ще е готов водопроводът от Мало Бучино към Перник

  • 03 февруари 2020 09:04

  • 2089
  • 1
Емил Караниколов разкри кога ще е готов водопроводът от Мало Бучино към Перник
© Булфото (архив)

Трети ден екипи на държавната компания "Монтажи" поставят тръби за новия водопровод от Мало Бучино към Перник. През него ще се черпи вода от язовир "Бели Искър".

Близо един километър от трасето вече е изкопано, а и в момента екипите работят. Пътят Голямо Бучино - Перник е затворен заради дейностите, които се извършват, и така ще бъде до средата на февруари. 40 дни ще е периодът, в който ще се изгражда спасителният тръбопровод за Перник. През това време вода ще се черпи от язовир "Студена".

Започват строежа на водопровода Мало Бучино - Перник

"В момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалежи. Към момента не трябва да имаме притеснения. Гоним срок на изпълнение до 40 дни, но се надявам, че ще приключим до 30 дни. Първият един километър е готов. Вече поставяме и тръби. Тук се оказа, че има едно блато, което наводнява, но е създадена организация за изпомпването", заяви пред БНТ министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в

"До 30 дни тръбопровода ще е готов. Тръбите пристигат на етапи - между 3 и 5 камиона на ден", каза още министърът.

"Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с конкретни проекти.Административните дейности ни забавиха 3 дни, но ще наваксаме", коментира Караниколов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2089 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.03 | 12:23

1

Браво.

Добави коментар

Водещи новини