Георг Георгиев се срещна с кмета на канадския град Бърнаби

  • 01 февруари 2020 16:26

  • 511
  • 1
Георг Георгиев се срещна с кмета на канадския град Бърнаби
©

В рамките на посещението си в Канада заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с кмета на град Бърнаби Майк Хърли.

„Икономическият растеж на вашия град и наличието на множество големи технологични компании е забележителен“, подчерта Георг Георгиев пред кмета на канадския град Бърнаби Майк Хърли, с когото се срещнаха днес.

Двамата обсъдиха образователните политики и наличието на престижни университети на територията на града, както и възможностите за съвместна работа по разработване на различни програми за студентски обмен. Майк Хърли посочи, че Бърнаби е технологичен хъб, като в него се намира централата на световноизвестната компания за производство на електронни игри „И Ей Геймс“. От своя страна заместник-министър Георгиев посочи, че България е особено заинтересована от съвместни проекти в сферата на сектора на информационните технологии, който е един от водещите в страната.

Георг Георгиев се срещна с лейтенант-губернатора на провинция Британска Колумбия в Канада

Георг Георгиев обсъди с Майк Хърли и конкретни проекти в областта на културата. Двамата коментираха представяне на българска изложба, посветена на кирилицата, в галерията на град Бърнаби. Като възможност за засилване на връзките ще бъде обмислено Бърнаби да бъде побратимен с български град. „Ще разгледаме възможността за побратимяване на град от България с близък профил до вашия“, посочи Георг Георгиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пейо Крачолов

2020.02.01 | 17:46

1

Смело предлагам, Чирпан!

Добави коментар

Водещи новини