Чавушоглу заяви пред Караянчева, че се надява броят на турските инвестиции в България да расте

  • 31 януари 2020 13:54

  • 293
  • 0
Чавушоглу заяви пред Караянчева, че се надява броят на турските инвестиции в България да расте
© Народно събрание

Двустранните отношения, сътрудничеството между парламентите на двете страни и търговско-икономическите връзки обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министърът на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на парламента отбеляза значението на интензивния двустранен политически диалог между двете съседни държави, съюзници в НАТО и регионални партньори.



Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и колегата ѝ Мевлют Чавушоглу оцениха високо сътрудничеството между парламентите на двете страни, като изразиха надежда тези добри контакти да продължат и в бъдеще. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че през 2020 г. предстои и нейно посещение в Република Турция по покана на председателя на Великото национално събрание Мустафа Шентоп.

Турският външен министър подчерта значителната роля на парламентарната дипломация и отбеляза положителните резултати от провеждането на междупарламентарни срещи. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на припомни, че Комисията по външна политика на Народното събрание беше домакин на първата тристранна среща на комисиите по външна политика на България, Румъния и Турция в края на ноември 2019 г. и добави, че през април тази година следващата среща в този формат ще бъде в Анкара.



Общо бе мнението, че добрият диалог между законодателните институции на двете държави може да бъде предпоставка за задълбочаването на икономическите връзки в различни сектори. По време на разговора беше отбелязано, че съществува значителен потенциал за по-нататъшно развитие на търговско-икономическите отношения. За България важни сфери за сътрудничество са икономиката, енергетиката, вътрешната сигурност и земеделието, подчерта председателят на Народното събрание. Турските инвестиции в страната ни са значителни, ние предлагаме много добри условия за привличане на инвеститори, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Турският външен министър подчерта, че неговата страна е доволна от възможностите, които България предлага, и се надява броят на турските инвестиции да расте.

Борисов пред Чавушоглу: България е неразделна част от развитието на „Южния газов коридор“

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на даде висока оценка на приноса на Турция към въпросите на миграцията и на нивото на двустранно сътрудничество в тази област, осигурило нулев натиск върху общата ни граница. Подкрепяме продължаването на добрите практики по този въпрос, допълни тя.

Председателят на Народното събрание посочи, че нашата страна разглежда Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ като водеща политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

В срещата участваха председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и председателят на Групата за приятелство България – Турция Ахмед Ахмедов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини