Вежди Рашидов предлага - експерти от МЗХГ да наблюдават, ако някой пренася куфари със зеле

31 януари 2020 13:28

Вежди Рашидов предлага - експерти от МЗХГ да наблюдават, ако някой пренася куфари със зеле
© Булфото (архив)
2199 3

Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поиска в коментар пред медиите днес за акцията по изземване на картини и предмети "с белези на културни ценности" от колекцията на бизнесмена Васил Божков "колбасарското отношение и самодейността да отстъпи на активността на институциите". В позиция на фондация "Тракия" на бизнесмена, разпространена в медиите, се посочва, че разследващите се опитали да изнесат безценни предмети, които са на хиляди години, в чували, което може да ги повреди.

Рашидов напомни, че в страната има ред, по който става това. Културни ценности как се карат? Как закарахме тракийските съкровища в Париж? В чували ли?, попита Рашидов.

"Нормално ли е, когато държавата има решение да се конфискува, защото е държавно решение, прокуратурата е държавна институция, културното ведомство да отсъства?", продължи с въпросите Рашидов и допълни, че главният прокурор не е експерт по ценностите, а само издава заповед за изземване.

 

Ето какво откриха разследващите в дома на Васил Божков

 

Оттам нататък, когато пренасят куфари със зеле, да дойдат от земеделското министерство, като изнасят тухли, да дойдат от МРРБ, а когато изнасят културни ценности, а сетете се кой да трябва да дойде, посъветва Рашидов.

Той изтъкна, че тези ценности са регистрирани в страната и в този смисъл това са български културни ценности.
 

Novini.bg
2199 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Бай Васил

2020.02.03 | 12:28

22042

Г-н Рашидов по трогателно е хората с малки куфарчета и чанти които всеки ден и час напускат страната затова са виновни такива като Божков и всички червени олигарси те са на власт и продължават играта къде жълт къде червен картон това е картината

Kim

2020.01.31 | 15:57

20315

Ех герберски калинки

2020.01.31 | 20:33

20450

Ех тъпанар.

Добави коментар

Водещи новини