Приет е проект на нов закон за по-строг контрол по агрохранителната верига

  • 29 януари 2020 13:30

  • 444
  • 0
Приет е проект на нов закон за по-строг контрол по агрохранителната верига
© Pixabay (архив)

Правителството прие проект на нов Закон за управление на агрохранителната верига. Целта е да се гарантира висока степен на защита на здравето и интересите на потребителите.

Чрез новия закон ще се премахнат различията в регулаторната уредба, създаваща административни тежести на бизнеса, включително и регистрационните режими, съобщиха от правителствената информационна служба. Законопроектът установява единна законодателна рамка, която регламентира конкретно компетентните органи, които провеждат политиката в тази област, органите, които осъществяват официалния контрол върху елементите на агрохранителната верига и органът, извършващ оценката на риска по агрохранителната верига.

Единна информационна система ще проследява храната от фермата до магазина

Включени са мерките, предприемани при кризи и извънредни ситуации по агрохранителната верига и финансирането на дейности, свързани с официалния контрол по агрохранителната верига. Необходимостта от създаването на този нормативен акт се обуславя от факта, че към момента отделните елементи на агрохранителната верига са регламентирани поотделно в няколко закона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини