Външно привиква руския посланик

  • 24 януари 2020 12:40

  • 1363
  • 4
Външно привиква руския посланик
© МВнР

В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, срещу които са събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, се разглеждат от компетентната дирекция в МВнР и в рамките на днешния ден посланикът ще бъде извикан във външното ни министерство. Това каза министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред журналисти в отговор на въпрос.

Хванаха руски шпиони у нас - и двамата са дипломати

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност от двама руски граждани, ползващи се с дипломатически имунитет.

Писмата от прокуратурата са получено днес в МВнР, веднага са разпределени на компетентната дирекция, ще предприемем действията, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за обявяване за "персона нон грата" на двамата дипломати, коментира Захариева и добави, че в рамките на днешния ден ще бъде извикан и посланикът.

Припомняме, че през октомври миналата година беше установено, че първи секретар в руското посолство в продължение на близо година е имал регулярни конспиративни срещи с български граждани, включително и с ръководен служител, разполагащ с достъп до класифицирана информация на Република България, ЕС и НАТО.

Последвайте канала на

Novini.bg
1363 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.01.24 | 13:06

1

СКОРО ЩЕ ИМА СМЯНА НА ВЛАСТТА. ЩЕ СИ ТЪРСИТЕ НОВА РАБОТА,ЗАЕДНО СЪС ТРОЛОВЕТЕ.

2020.01.25 | 14:49

4

Не, другаря трябва да се върне отнови в училище понеже рограмата кото са му набили в кратуната изисква ползване на много книги и доста дърво.

д- р Милошев- 4- ти километър

2020.01.24 | 13:20

2

Пепино, пак си избягал от усмирителната риза! За наказание забранявам на санитарите да те блъскат отзад, анален секс маниако!

Fa

2020.01.24 | 14:29

3

Всички от пасоля трябва да бъдат ритани чак до Сибир с МОЧА под ръка. Макаров - вън от България!

Добави коментар

Водещи новини