Бивш вътрешен министър: Не може да превръщаме НСО в частна охранителна фирма и търговско дружество

  • 22 януари 2020 08:36

  • 1118
  • 2
Бивш вътрешен министър: Не може да превръщаме НСО в частна охранителна фирма и търговско дружество
© НСО

Водоснабдяването е част от системите на критичните инфраструктури. Всяко едно нарушаване на такава система води до заплаха за националната сигурност. Не съм специалист по водите, но според мен в тази система има много ръководни органи и така се получава едно размиване на отговорността. За мен трябва радикална реформа. Не мога да коментирам политическия сигнал за арестуването на Нено Димов. Дълго време се говореше, че ще ни оценяват по това колко арестувани висши политици в България. Аз искам да попитам - колко арестувани министри има в Германия или във Франция? Не съм специалист по темата и не мога да коментирам ареста на г-н Димов.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, който коментира последните горещи политически теми в България и по света. "Подходът на ДПС за НСО не е добър. НСО е специфична организация и трябва да има ясно разписани права и задължения. Не можем да превръщаме НСО в частна охранителна фирма. Ако охраняваното лице не може да си плати, какво правим тогава? НСО не е търговско дружество. Техника също не може да се предоставя ей така. Техниката за НСО е спефична и трябва да покрива ясни параметри. За мен има нужда от преосмисляне и промяна на службите ни за сигурност", категоричен бе Йовчев. 

Пазените от НСО да си плащат за охраната, поиска ДПС

"Путин смени правителството с две цели. Първата бе да отпуши народното недоволство заради пенсионната реформа. Втората му цел бе да подготви своето управление и след 2024 година. Неговата власт е прекалено голяма и той управлява Русия прекалено силово. Министрите, които запазиха постовете си, наистина си вършат работата. Сергей Лавров води изключително успешна външна политика. Шойгу (военният министър - бел.ред.) направи така, че Русия се върна на военната карта. Дори американците признават, че Москва произвежда военни технологии, които трудно могат да бъдат достигнати. За мен е преекспонирана темата за намесата на Русия в изборите в САЩ. САЩ започнаха да отслабват. Загубиха водещата си икономическа роля от Китай. Американското общество е разделено и има постоянни сблъсъци. Факт е, че при президента Тръмп има подобряване на редица икономически сектори. Аз не съм съгласен с всички тези и действия на Тръмп, но според мен той ще спечели втори мандат", разкри Йовчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.23 | 14:19

2

НСО смях

2020.01.22 | 10:10

1

В целия свят служба НСО е има и е държавна и е на много високо стъпало и добре заплатени.това са специялно школувани момчета.но нали ние в България сме все професори и знаем всичко и повече от сериозните държави.

Добави коментар

Водещи новини