Плевнелиев за "Белене": Връщане назад няма

  • 29 март 2012 16:24

  • 804
  • 3
Плевнелиев за "Белене": Връщане назад няма
© Булфото

България трябва да се обедини около няколко стратегически приоритета, за да постигне успешно развитие до 2020 година, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на най-големия форум за стратегическа инфраструктура в страната ни.

Ресурсите на страната са ограничени и трябва да се изразходват за ключови проекти, подчерта той. "Нека бъдат 10, 20 големи, значими, най-смислените проекти, нека да ги стартираме, нека да ги изпълним. Ще даде тласък на икономиката ни за десетилетия напред. Говорим за туризъм. Нека да го направим както трябва! За електронно правителство, нека да отделим 200, 300, 500 милиона евро. Да го направим! Ще се боря такъв да бъде подходът и така да се заделят и средствата", категоричен бе държавният глава, цитиран от БНР.

Сред проектите, които България може да осъществи, е прекарването на велоалея по протежението на река Дунав, както и изграждането на метрото в София до квартал "Симеоново", подчерта президентът Плевнелиев. "София ще бъде единственият град на планетата, в който хората ще могат да карат ски с метрото. През 2014 година ще вържем метрото на София с летището на София. От там - на метрото и директно горе на планината", каза той.

На въпрос дали решението за АЕЦ "Белене" може да се окаже предпоследно, президентът заяви, че няма да има връщане назад. "Енергетиката не е само да наливаме милиарди, но и в мощности. Днес съм горд, че в България се ражда националният приоритет - енергийна ефективност. Вече няма кой да я спре. Това е стратегически национален приоритет", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
804 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.03.29 | 23:16

1
Всички си имат президенти и ние си имаме
ММ

2012.03.30 | 17:57

3
А ние педерюга
1

2012.03.30 | 08:22

2
ВЕЧЕ РАБОТИ!!!Страницата, която ще дели 50% от приходите си със своите потребители вече РАБОТИ!!Проверете на wazzub.com и открийте една социална мрежа по-хубава от фейсбук, с много повече опции и улеснения!Бъдете първи, създайте клуб или блог по ваша любима тема или хоби!Наслаждавайте се!Към този сайт ще бъде добавена, търсачка, видеосподеляне, безплатни игри и още много други! СУПЕР РАЗЛИЧНОТО и истинското е, че wazzub ще дели 50% от приходите си всеки месец с регистрираните потребители.Завинаги, като заплата!Само за регистрираните до 9 април 2012!!Доверието на първите ще бъде оценено от Wazzub, те ще покажат на света, че е възможно да се работи в интерес на потребителите!Фейсбук и Гугъл печелят милиарди, но не дават нищо, вземете своето сега, за да живеете по-леко в бъдеще!Регистрирайте се и поканете няколко приятели!Не се изискват никакви пари, вложения или инсталация на софтуер.Не се клика върху никакви банери, не се гледат никакви реклами!Регистрацията става за минута – нужни са мейл и име.След това ще получите писмо с кратки съвети.Целият свят говори за wazzub, погледнете и в youtube! Шанса е уникален, вземете част от милиардите на големите компании, wazzub ви ги предлага само сега!!Само до 9-ти април 2012!Регистрацията става с покана. За Вас тя е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини