Живко Георгиев: Големият проблем на изборното законодателство е все по-нарастващата роля на парите

  • 18 януари 2020 17:48

  • 895
  • 3
Живко Георгиев: Големият проблем на изборното законодателство е все по-нарастващата роля на парите
©

Има студена война между Министерски съвет и президента. Дебатите са подкрепени от всички, освен от управляващите. Машинното гласуване няма да реши проблема, президентът няма такива илюзии. Големият проблем на изборното законодателство е все по-нарастващата роля на парите. Не само субсидията е проблема. Договорката между олигархия и определен кръг от политическия елит определя изборите. Това заяви социологът и член на стратегическия съвет при президента Живко Георгиев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"ДПС много добре го казаха – безобразията са ужасно много. Те компрометират най-демократичното – изборния процес. Президентът просто проявява инициатива, заедно с граждански организации“, добави той.

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

„Не виждам нещо да е решено във водната криза. Малко се забави нейното избухване да минат местните избори. БСП получи за подарък изцеден до последна капка язовир „Студена“. Проблемът с кризата в цялото водно стопанство се трупа от 30 години. 100 на 100 има и престъпно действие – с лека ръка се дава публичния ресурс на частни интереси", сподели социологът.

Валери Симеонов: Със срещата за изборните правила Радев си прави самореклама

"БСП не е партия на водата. Проблемът на управляващите и на БСП е, че не показват управленски капацитет. Проблемите с водния сектор, с енергийния, в здравеопазването и социалния сектор – всичко това е в негативна тенденция и се нуждае от заделени милиарди, за да се обърне тенденцията и може да избухне. Всички, които искат да направят нещо смислено, трябва да се изграждат като алтернатива на ГЕРБ", заяви Георгиев.

"Възможни са и предсрочни избори, не виждам хъс и идеи да се управлява, а само да се властва ресурсно. Ако съм Бойко Борисов щях да прекъсна това мероприятие. Ще слушаме тая музика, но оркестърът не става", каза още Георгиев.

ГЕРБ: Премиерът Бойко Борисов не е получавал покана от президента за изборните дебати

Последвайте канала на

Мая Йорданова
895 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.01.19 | 14:58

3

Умозаключения на един мухльо.

2020.01.18 | 20:38

2

И тоя специалист половин час се поти и заеква пред водещия

2020.01.18 | 19:52

1

Прост комунист!

Добави коментар

Водещи новини