Дариткова: Полагат се непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар

  • 18 януари 2020 12:51

  • 1595
  • 4
Дариткова: Полагат се непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар
© Булфото (архив)

Държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар. Това каза д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е – председател на ПГ на ГЕРБ, в интервю за  бТВ. Дариткова каза също, че има мерки, които дават възможност цените на лекарствата у нас да са най-ниски.

Във връзка със скандала с плащаните лекарства на частни болници от НЗОК, д-р Дариткова каза, че д-р Дечо Дечев е приключил мандатът си през медиите, а е било редно да използва възможностите, които законът му дава, за да се анализира ситуацията около установения от него казус. „Опитахме институционално да поставим въпроса. Проведохме и двучасов разговор в Комисията по здравеопазване. От изнесените от Дечев факти, не съм убедена, че става въпрос само за проблем с провеждането на обществените поръчки. Очаквам съответните институции да информират за некоректна търговска практика и за некоректни търговци на едро“, допълни още тя.

Относно консултациите за промяна на Изборния кодекс, председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че е сформирана работна група към Комисията по правни въпроси и предстои следващата седмица съставът й да бъде ясен, като групата ще използва административния капацитет на Правната комисия, но без задължително членовете ѝ да са такива в правната комисия. Задължението на Работната група е да се произнесе в срок до три месеца.

 

Партиите променят заедно Изборния кодекс в името на едни честни избори


Във връзка с болничните, д-р Дариткова подчерта, че всички реформи, които се правят по отношение на временната нетрудоспособност, трябва да се разглеждат в цялост. Според нея единични решения няма да решат проблема със злоупотребите с използването на болничните. „Надявам се на сериозен анализ, който да покаже откъде идва преразходът“, каза още д-р Дариткова.

 

Вижте част от мерките за справяне с "фалшивите" болнични

Последвайте канала на

Novini.bg
1595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тттъ

2020.01.19 | 14:11

4

какви усилия полагаш маааа....вашите усилия са съсредоточени само и единственно да крадете и забогатявате !жалки мизерници.заедно с комуняги,патриотчета ,тройни и петорни коалицийки унищожавате народа и родината ни.

jj

2020.01.18 | 21:00

3

Страх тресе ГЕРБ.Нямат представа от здравеопазване понеже го изоставиха на печелбарите.Ананиев слугува на частните болници.Анархията и безобразията са толкова големи че на Дариткова ще и опада перчема.

Пенсионер

2020.01.18 | 15:33

2

Цените на лекарствата са непосилни. Все растат, растат... Защо и до кога
Намалете ддс то и на стоките от първа необходимост. Като се вдигне тока и цените пак... Помислете как живеем...

2020.01.18 | 13:27

1

Какви осилия положи 20 години

Добави коментар

Водещи новини