БСП: Създаването на държавен ВиК холдинг е опит за замазване на отговорност

  • 16 януари 2020 12:04

  • 734
  • 1
БСП: Създаването на държавен ВиК холдинг е опит за замазване на отговорност
© Пресцентър БСП (архив)

Създаването на "Български ВиК холдинг" е опит за замазване на отговорност, коментираха от БСП.

"Това е поредният опит за замазване на нечия отговорност, защото, прехвърляйки всички ВиК дружества под една шапка, означава, че всичко, което се е случвало до този момент - всички кражби във ВиК дружествата и неправилно управление, ще бъдат заметени и отговорност няма да се понесе от никого", каза пред журналисти Иван Иванов от "БСП за България", помолен да коментира идеята на правителството за държавен ВиК холдинг.

Учредяват държавен холдинг, за да имаме по-чиста вода

Междувременно от БСП алармираха, че ВиК-Шумен е докаран до фалит, а сметките му са запорирани от "Енергопро". За съжаление, Шумен се превръща в следващия град след Перник във водна криза, коментира Иван Иванов.

Той посочи, че от вчера Шумен, Търговище и Велики Преслав, селата Белокопитово, Дивдядово и Панайот Волов са на воден режим и не се знае кога ще се пусне водата. По думите му всичко това е в резултат на некадърното управление на ВиК-Шумен, което е под шапката на МРРБ. Шуменци ще останат най-малко четири дена без вода, не се знае кога ще бъде завършено отстраняването на тези тежки аварии по централния водопровод, който идва от язовир Тича, който дори не е за питейна вода, а за поливна, добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Манев

2020.01.16 | 16:44

1

С удивление следя изказванията на социалистите и не мога да разбера при толкова знания и можещи кадри, винаги ни докарват до фалит.

Добави коментар

Водещи новини