Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби 

  • 15 януари 2020 11:51

  • 416
  • 0
Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби 
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Разговорът между двамата лидери се състоя в рамките на официалната церемония по откриването на новата египетска военноморска база "Бернис" на брега на Червено море, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бяха единодушни, че е необходимо динамиката на двустранното сътрудничество да бъде запазена и да бъдат създадени конкретни предпоставки за още по-активно партньорство. Обсъдени бяха бъдещите възможности за надграждане на връзките в сектори като енергетика, земеделие, туризъм, иновации и високи технологии. Българският министър-председател изрази увереност, че и занапред диалогът между България и ОАЕ ще продължи да бъде конструктивен и ще дава добри резултати. Премиерът Борисов изтъкна, че участието на България в Световното универсално изложение EXPO 2020 в Дубай ще допринесе за икономическото израстване на отношенията между двете страни на още по-високо ниво.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и престолонаследникът на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян отбелязаха и доброто сътрудничество в секторите на вътрешните работи, борбата срещу организираната престъпност и тероризма, противодействието на наркотрафика, киберпрестъпността. По думите на премиера Борисов двете страни могат да обменят ценен опит относно стабилността и сигурността. „След последните ни разговори през октомври 2018 г. политическите развития в света и региона потвърждават значението на обмена на специализиран опит и информация за противодействие на всички рискове и заплахи, произтичащи от радикални и екстремистки организации и идеологии“, изтъкна още българският премиер.

Борисов се срещна с президента на Египет

Последвайте канала на

Novini.bg
416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини