Захариева разкри има ли криза при управляващите, ще бъде ли избран Ревизоро и защо за България е важен "Балкански поток"

Трус в управлението има, но сме твърдо решени с коалиционните ни партньори да довършим мандата си.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по повод сътресенията в управляващата коалиция, оставката на екоминистъра Нено Димов и предстоящия избор на Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и - Ревизоро за нов министър на околната среда. "Не мога да говоря за най-сериозната криза в управлението. По-скоро това е трус, защото всяка една оставка на министър е трус. Убедена съм, че вотът на недоверие на БСП няма да мине. Целта ни е хората в Перник да започнат да имат вода възможно най-скоро. Утре при гласуването на новия министър също вярвам, че ще имаме мнозинство и той ще бъде избран. Очаквам и депутатите от "Атака" да подкрепят новия министър. Ясно е, че имаме различия, но много по-отговорно е да довършим мандата си. Вярвам, че това ще се случи", категорична бе Захариева.

Ревизоро с първи горещ коментар, след като бе предложен за министър

Тя коментира и темата за "Балкански поток" по повод думите на държавния секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, че САЩ са против газовите тръби да минават през България. "Интересите на България са да не бъде заобиколена на газовата карта и да получава газ от различни страни. Не можем да бъдем само транзитна страна и да получаваме такси. Това е причината "Балкански поток" да бъде толкова важен за България. Друг важен проект е интерконектора с Гърция. Създаването на газов хъб ще ни помогне да избираме различни доставчици на газ и да диверсфицираме газопреносната си система. Всеки газ е важен за България, включително и руският. Искаме да имаме възможно най-много източници на доставки на газ. Това е интересът на България и ние трябва да го защитаваме. Самите колеги от САЩ също имат право на мнение, но България е суверенна държава и имаме право на своя позиция", заяви Захариева.

САЩ: Против сме втората линия на "Турски поток" да минава през България

"Некоректно е да се говори, че сме призовавали български граждани, които са изрядни, да кандидатстват за американски визи, за да паднат отказите и визите да отпаднат. Това не е точно. Водим една кампания за информираност на гражданите, в която обясняваме кои са най-често допусканите грешки при кандидастване за визи, за да се избягват. Такива кампании е имало в Полша, Хърватска и там са дали резултат. При нас също започват да дават резултати, защото отказите вече са паднали под 10%, но има какво още да се желае. Ако се прецени, че това не е подходящо за България, няма да разработваме тази кампания", коментира Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на появилите се информации, че външно министерство стимулира български граждани да кандидатсват за американски визи.

Георг Георгиев: 5% по-малко са отказаните визи за САЩ на българи през последната година

"Иран винаги е бил ключов фактор в Близкия Изток. Сега виждаме, че там отново има протести и четем за множество арести, което ние в ЕС не подкрепяме. Виждаме и конструктивната роля на Иран за сваления украиснки самолет. Те признаха своята вина, но сега най-важното е да се рповеде едно честно разследване на причините за катастрофата, за да могат близките на загиналите да получат справедливост", завърши Захариева.

Канадският премиер обеща да търси справедливост за загиналите при свалянето на украинския самолет

Коментари

 1. 2020.01.15 | 07:22

  А нея - кога?

 2. 2020.01.15 | 02:08

  Браво, Захариева. Голям професионалист.

 3. 2020.01.14 | 20:11

  ORDINARY RUSSIAN IBRIK

 4. 2020.01.14 | 19:40

  Тъпа фитка.

 5. 2020.01.14 | 19:26

  Гугудка Захариев а може би единствената , която я вълнува тая тема, дали някакъв пе.д.ал, слагач ще станел министъе на някакво ненужно министерство във феодалната територия на мутрите.

 6. 2020.01.14 | 19:10

  Едва ли куха лейка маже да абарише, че"Пожарът на бунта гори."

 7. 2020.01.14 | 19:08

  Що слагате зурлите такива зверове преди вечеря, неприлично е.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет