Евдокия Манева: Абсурдно е да назначаваш министър, за да е ревизор

Не можеш да назначаваш министър, за да е ревизор - да ревизира нещо, след като сферата на дейност на МОСВ е изключително многостранна и сложна и там е необходим човек, който познава системата. Това каза пред БНР Евдокия Манева - министър на околната среда и водите в правителството на Иван Костов и зам.-министър на екологията в първия кабинет на Бойко Борисов, в коментар на предложението на Обединените патриоти депутатът Емил Димитров-Ревизоро да замени на поста му Нено Димов.

Според нея задачата, която се възлага на Димитров, е абсурдна. "Все се надявам, че в Народното събрание са останали нормални хора и тази кандидатура няма да мине", заяви тя.

Емил Димитров - Ревизоро ще е новият екоминистър

"Много съм изненадана, направо стъписана. Помислих си, че това е някакъв ход да се закрие Министерството на околната среда и водите. След това погледнах с оптимизъм на това предложение и си казах, че Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и е човек с много широк спектър на подготовка - от хореография до лобизъм за видни олигарси. Може и това е нестандартното решение в състояние на криза", заяви още Манева.

Тя коментира, че Министерството на екологията има огромна международна дейност, свързана с най-мащабното европейско законодателство - това за околната среда.

По думите на Манева няма тайни в областта на водите в момента, има тайна, че няма хора, които да управляват адекватно и да изпълняват онова, което е написано като последователност от дейност.  

Евдокия Манева беше категорична, че грешката на Нено Димов е била, че той се е захванал да изпълнява много сериозна задача, без да е подкрепен от ГЕРБ и той е бил със завързани ръце. 

"Нено Димов познава системата. Той не е бил калинка", коментира още бившата министърка на екологията. По думите ѝ той познава много добре системата - работил е като главен секретар на министерството, като зам.-министър.

Коментари

  1. 2020.01.14 | 20:10

    че не си е направил ревизията когато е поел министерството а е приел на юнашко доверие...е,няма юнак без рани...Още по-абсурдно ще е новият министър също да приеме на юнашко доверие...нещо повече-глупаво ще е...

  2. 2020.01.14 | 19:40

    И на този му сложиха главата на дръвника! Той се мисли за голяма работа, ама анализаторите са го преценили вече по червения нос с изпъкналите капиляри...

  3. 2020.01.14 | 17:46

    moje moje maneva za da prodaljat krajbite vsicko moje.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет