Мира Радева за ареста на Нено Димов: Хората искаха нечия глава на дръвника

Обществото очаква отдавна нечия глава да бъде сложена на дръвника. Нено Димов е изкупителна жертва на годините бездействие. Всеки е абдикирал от всичко. Така социологът Мира Радева коментира актуалните събития у нас.

"Ние непрекъснато замитаме нещата под килима. Аз не жаля много за Нено Димов, не защото не ми е симпатичен, но просто станаха толкова ужасни неща - убито дете, избухнал блок. Това показва, че връзките са разкъсани", каза тя в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Мира Радева смята, че арестът на Нено Димов има за цел да покажа готовността на главния прокурор Иван Гешев да работи по проблеми, да покаже, че "не е на страната на статуквото".

"той е готов на всякакъв тип героични постъпки", посочи още социологът.

Ревизоро с първи горещ коментар, след като бе предложен за министър

Мира Радева коментира и предложението за Емил Димитров - Ревизоро за нов екоминистър. Според нея въпреки кризата правителството ще се запази.

"Защото в този момент никой няма интерес кабионетът да падне. Ситуацията е много тежка и това е плод на не 1-2 години, но не и на отпреди 10, както твърди Нинова", каза социологът.

"Бойко Борисов в крайна сметка отстъпва, опитва се да пази обществения мир. Разбира се с цената на много компромиси", добави още Мира Радева.

Тя смята, че евентуално прекратяване мандата на кабинета няма и да е от полза на Патриорите, защото много други формации очакват да заемат своето място.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет