Кметът на Пловдив се среща с посланика на Хърватия

  • 13 януари 2020 13:46

  • 220
  • 0
Кметът на Пловдив се среща с посланика на Хърватия
© Фейсбук

Кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на се е срещал с извънредния и пълномощен посланик на република Хърватия у нас Ясна Огняновац, съобщиха от пресцентъра на общината.

Нейно превъзходителство е била възхитена от стилната церемония по предаване на щафетата към хърватския град Риека и ирландския Голуей, които са европейски столици на културата през 2020. Тя е дала и висока оценка за представянето на Пловдив като Европейска столица на културата - 2019, се посочва в съобщението.

Кметът на Пловдив дава една кметска заплата на първото бебе за 2020 година

По време на официална среща е изразена увереност, че българо-хърватските отношения ще продължават да се развиват, и ще се задълбочи сътрудничество между двете държави.

"Имаме голям потенциал за развитие на двустранните отношения в областта на туризма, науката, културния обмен, инфраструктурата", е казал кметът на Пловдив. От своя страна Ясна Огняновац е добавила "Вярвам, че можем да постигнем много при представянето на български компании в Хърватия, както и за презентиране на хърватския бизнес в България".

Последвайте канала на

Novini.bg
220 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини