Народните представители на три континента за Великден

  • 29 март 2012 06:02

  • 1015
  • 0
Народните представители на три континента за Великден
©

Народните представители ще се разпръснат на три континента за Великден – Европа, Азия и Северна Америка. Депутатите ще бъдат във ваканция 12 дни – от 13 до 24 април включително, която ще им позволи да стегнат куфарите за по-далечни дестинации.

Не всички законотворци обаче ще са качат на самолета за почивка. Шефката на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 например ще поведе парламентарна делегация към Виетнам, в която ще се включат още пет-шест депутати, научи „Монитор“. Официалната визита започва на Разпети петък и ще продължи до 18 април. Така навръх Великден, вместо на масата със семействата си, тя и колегите й ще са на работни срещи в азиатската страна. В програмата са предвидени разговори с местни парламентаристи и представители на Виетнамската компартия.

В българската делегация ще участва и Венцислав Лаков от „Атака”. „Решил съм вместо агне за Великден да се престраша и да опитам от прословутото им кучешко месо издаде плановете си той. Самата Цачева пък ще пристигне във Виетнам директно от Япония, закъдето заминава също на работно посещение още на 8 април. Там ще я придружава и шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

На другия край на земното кълбо пък ще посрещне Великден един от младоците в парламента ­ Александър Ненков от ГЕРБ. В компанията на съпругата си и баща си той ще потегли на екскурзия в САЩ, като ще се разходи по Западното крайбрежие на Щатите.

По-голямата част от народните представители все пак ще останат в Европа за Великден, като някои дори не смятат да напускат България.

Ще се отдам на хобитата си решен е Красимир Велчев. По време на ваканцията той планира да подкара ските за последно на Боровец и отсега стиска палци дотогава да остане сняг по планинските върхове. Депутатът смята да се раздвижи и на тенис корта, както и да отдели време за игри с внуците. За разтуха пък Велчев ще свърши и малко работа по двора на къщата си в Банкя.

Синият лидер Мартин Димитров отсега реди графика си така, че да му останат поне два-три дни от ваканцията, за да отиде в почивната база на Народното събрание във Велинград. Там се събирали много негови колеги със семействата си и така малката му дъщеричка щяла да намери с кого да си играе.

Три дни яли, пили и се веселили. Така пък щял да изглежда празникът на Величка Шопова от ГЕРБ, която има ще черпи и за имен ден. Ще се съберем със семейството, сестра ми, родителите ми и кумовете и ще отидем на вилата, за да си починем заедно, разкри плановете си тя. В домашна обстановка ще прекара празника и колежката є Цвета Караянчева. На трапезата тя ще сложи зелена салата с нарязани яйца и задължително – агнешко. „От християнските празници обичам повече Великден от Коледа, защото седмица по-рано е и именният ми ден“, усмихна се депутатката. Караянчева обаче добави, че по-голямата част от ваканцията все пак ще трябва да прекара в работа. Тя е областен лидер на ГЕРБ в Кърджали и ще трябва да обиколи партийните структури там.

Последвайте канала на

1015 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини