Караниколов: Не се страхувам от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник

  • 03 януари 2020 15:25

  • 1760
  • 5
Караниколов: Не се страхувам от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник
© Министерство на икономиката

Дебитът на язовир "Студена" към момента - литрите в секунда, които влизат, са по-малко от разхода. На терен сме и се опитваме да направим анализ от извори каква вода можем да осигурим на Перник за нормални условия. Това обяви пред БНР министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, който преди дни беше командирован в Перник, за да управлява кризата с водата.

По думите на министъра в последните дни са се свършили много неща, "защото има добра координация между Общината и държавата".

"Пести се време и се извършват много дейности… Работим като екип… В постоянна комуникация съм с министър Нено Димов", допълни Караниколов.

Община Перник търси доброволци за раздаване на вода

Министърът подчерта, че не се страхува от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник: "Работата ни е да овладеем ситуацията, защото водата, която осигуряваме, изтича, преди да влезе в Перник и по самата инфраструктура в града. Има опасност кризата да се задълбочи, това щеше да стане, ако държавата не беше влязла по ремонтите на ВиК-то… За съжаление нещата в Перник са изпуснати. Трябва да предприемаме действия, включително от днес започваме сондажи по река Струма в случай на по-тежка ситуация да може да осигуряваме вода от реката… Вода ще бъде осигурена, но ако не се вземат спешни мерки за ремонт на ВиК-то и правилното управление на това дружество, нещата ще се задълбочат, дори и сега да решим проблема с водата".

След около 10 часа ще бъдат готови резултатите от пробите на водосбора от пещерните извори. "Има около 80 литра в секунда, което ще компенсира загубата от 100 литра, които имаме към момента. Имаме още три проекта по извори… Имаме ясна програма – ремонт на клон 2, и в момента се копае за тръбите, имаме ангажимент за пречиствателната станция. Предполагам, че около 20 дни ще са ни необходими", поясни Караниколов.

Петя Аврамова разкри задава ли се воден апокалипсис в България

Последвайте канала на

Novini.bg
1760 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Жоро

2020.01.05 | 16:33

5

Голям хвалипръцко е манекена лизач Караниколов.

Вида

2020.01.04 | 14:06

4

Какво копане и поставяне на тръби,вече никой не копае има си начини за полагане на новите тръби,вие пак искате да крадете и затова копаете и се мотате .

2020.01.03 | 15:50

3

Съсипа цяла западна българия.

2020.01.03 | 15:49

2

Голям карък е този кмет.

2020.01.03 | 15:49

1

Караниколов подай си оставката,за да имате вода.Хората страдат заради теб.

Добави коментар

Водещи новини