Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Сомалия

  • 28 декември 2019 19:03

  • 734
  • 0
Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Сомалия
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на изпрати съболезнователна телеграма до своя сомалийски колега Ахмед Иса Авад по повод атентата в Могадишу, при който загинаха и бяха ранени десетки хора.

„С много голяма болка научих за кървавия бомбен атентат в столицата на Вашата страна Могадишу, довел до многочислени жертви, причинил загубата на над 90 невинни цивилни граждани и служители на реда“, пише министър Захариева. Тя изказва дълбоки съболезнования към мъката на семействата и близките на загиналите и искрена съпричастност към усилията на правителството на Сомалия в борбата срещу подобни актове.

„За такива безчовечни действия не би могло да има никакво оправдание, за тях няма място в нашата съвременна цивилизация“, заявява българският вицепремиер. „Вярвам, че със съвместните усилия на международната общност и на Вашето правителство ще постигнем изкореняване на чудовищните прояви на тероризма, както и на условията и причините, които го пораждат“, допълва Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Сомалия

Последвайте канала на

Novini.bg
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини