Филип Попов: Проектът на Мая Манолова не представлява опасност за БСП

  • 21 декември 2019 18:34

  • 1304
  • 3
Филип Попов: Проектът на Мая Манолова не представлява опасност за БСП
©

"Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и съща система. За да има реален рестарт трябва да има нов вид система по отношение на изборно законодателство. За да го направим трябва да свикаме Велико народно събрание". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов секретарят на ПГ на БСП Филип Попов.

"Консултациите при президента касаят модела на прокуратурата като част от съдебната власт. Не са обвързани с рестарт на цялата демократична система. Всяка година от началото на прехода се опитваме да я рестартираме, но натискаме грешния бутон. Парламентаризмът е много по-демократично издържан като процес и възможности, отколкото президентската република. Има и минуси, но повече са плюсовете", каза той.

"Мястото на прокуратурата е в съдебната власт. Като я извадим къде ще отиде? В изпълнителната власт, като независима агенция? Тя и сега е независима. Ако тя е изпълнителната власт ще бъде крайно сриване на демокрацията", сподели Попов.

"Беше направен опит от Реформаторския блок да се раздели ВСС на две колегии, това доведе до сътресения. Заиграването с темата „съдебна власт” не би довело до предизборен ефект. Ако има, той ще бъде краткотраен. Опасно е това говорене", заяви той.

"Не може да говорим за разцепление в БСП, всичко беше коректно към партията. Проектът на Мая Манолова не представлява опасност за БСП. Такъв проект като нейния, както и на Слави Трифонов са с цел да се обере негативния вот. 60 % от българите не виждат смисъл да гласуват, не виждат своя представител.  Не се знае те към кого от новосъздадените формации биха се насочили. Такива нововъзникнали формации имаше, те искат да са Царя Спасител, Крали Марко. Не би следвало обаче да се подкрепят", добави Филип Попов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Уча се !

2019.12.22 | 00:53

3

Щом се стига до там, че зда се отрича опасността за БСП-БКПрестъпници, значи тя съществува!

Манев

2019.12.21 | 19:58

1

Както и да го сучиш драги Попов, по добро от ГЕРБ не сте показали, колкото пъти сте били на власт все се осирате.

2019.12.21 | 23:03

2

до ушите

Добави коментар

Водещи новини