Карадайъ: Предсрочните изобори не са цел или самоцел, както и властта не е цел или самоцел за ДПС

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО.

Това заяви лидерът на партията Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село в предаването "Годината" по Дарик радио. Повод станаха думите на държавния глава Румен Радев в същото предаване, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана защото могат да си позволят да си осигурят сами. „Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за господин Доган, и за господи Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, заяви Карадайъ.

Румен Радев: Не виждам промяната

Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО. „Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират”, каза Карадайъ. Другата промяна ще бъде съврзана с осигуряването на закрила на застрашени лица. тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО. Според лидера на ДПС думата на 2020 година ще е „рестарт” .

Ахмед Доган пред ДПС: В момента няма нито желание, нито готовност за предсрочни избори, но те са възможни

„Предсрочните изобори не са цел или самоцел, както и властта не е цел или самоцел за ДПС. За ДПС изборите или властта са инструмент за постигане на цели. Ние трябва да си определим приоритетите на страната и оттам нататък да търсим начин за постигането на тези цели. Тогава наистина  ще са необходими.”, каза още лидерът на ДПС 

Коментари

 1. 2019.12.22 | 01:10

  Този карадайъ не знае български, турски клоун

 2. 2019.12.21 | 21:37

  Цел номер едно, вместо лидер лидерка и ще гласувам за вас

 3. 2019.12.21 | 18:31

  Абе какво вие цел -вие си знаете.

  1. 2019.12.21 | 20:41

   каква самоцел имате бе измет неземна !!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет