Новаков: Възможно е ЕК да промени част от разпоредбите в пакет "Мобилност"

  • 20 декември 2019 21:46

  • 507
  • 2
Новаков: Възможно е ЕК да промени част от разпоредбите в пакет "Мобилност"
© ПП ГЕРБ (архив)

Възможно е ЕК да промени част от разпоредбите в пакет "Мобилност". Това каза за радио „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

Според Новаков лошата новина е, че Съветът на ЕС е одобрил макар и в смекчена форма текстове, които предвиждат камионите да се прибират на 8 седмици, а водачите на четири. За него добрата новина е, че за първи път ЕК излиза с декларация, в която изразява колебания по предложения от нея регламент - пакета "Мобилност". Новаков добави, че предстои гласуване в ЕП.

Новаков за пакет "Мобилност": Прави сме били, че връщането на камиона е глупост

„Аз очаквам всеки един от зелените да гласува с нас плюс всички, които подкрепят "Зелената сделка". Ако не го подкрепят, просто ще ми е интересно, как ще го обяснят на техните гласоподаватели, тъй като само преди няколко дни станахме свидетели на представянето на „Зелената сделка“, посрещната с аплодисменти, с ентусиазъм и прочие. Днес Съветът на ЕС приема регламент, в който на всеки 8 седмици празни камиони ще сноват из Европа и ще цапат въздуха“, подчерта евродепутатът.

Съветът на ЕС: Пакетът "Мобилност" е одобрен

Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна каза още, че ако предложението остане непроменено един камион ще трябва да се връща 5 или 6 пъти годишно, докато в момента те се прибират веднъж. Той допълни, че не съществува механизъм, който да проверява дали водача ще се е прибирал у дома.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.21 | 11:07

2

ВЪЗМОЖНО,НО МАЛКО ВЕРОЯТНО?

2019.12.21 | 10:12

1

Възможно е, но няма.

Добави коментар

Водещи новини