ПП „Атака”: Законът за социалните услуги трябва да бъде категорично отменен, а не отлаган

  • 20 декември 2019 14:47

  • 576
  • 0
ПП „Атака”: Законът за социалните услуги трябва да бъде категорично отменен, а не отлаган
© Булфото/ На снимката - Шопов

„Атака” смята, че отлагането на Закона за социалните услуги с 6 месеца е подъл удар срещу децата ни и трябва да бъде категорично отменен, а не да влезе в сила след половин година. Депутатите от ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ отхвърлиха предложението на „Атака” той да бъде отменен. За пълна отмяна на антисемейния закон се обявиха още десетки родителски организации и хиляди протестиращи в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Атака”.

По време на дебатите в Народното събрание зам.-председателят на „Атака” Десислав Чуколов подчерта, че законът легализира в България влизането на частния сектор в социалната сфера. „Този закон дава на частни организации, на чужди НПО-та възможността да изземват държавната функция, каквато е грижата за населението. Представете си да приемем закон за военните услуги и държавата да плаща на частни армии да охраняват границата ни”, даде за пример той.

Окончателно: Парламентът отложи с 6 месеца Закона за социалните услуги

От „Атака” смятат, че частни организации ще трупат печалба на гърба на социално слабите, на хората, които най-много имат нужда от социална подкрепа. „Самата основа на този закон е грешна. Ще се дават огромни права на частни организации, които да влизат в дома ви, дори да проверяват хладилника ви”, каза още Чуколов. По думите му изцяло сбъркан закон не може да се поправи нито за 6 месеца, нито за 1 година, нито за 5 години.

Деница Сачева: Подкрепяме отлагането на Закона за социалните услуги с 6 месеца
„Държавата трябва да отговаря за социалните грижи. Трябва да имаме изряден нов закон, а не да изменяме нещо, което в очите на българите вече е компрометирано”, призова другите партии Десислав Чуколов. Той напомни на депутатите за многохилядните протести в страната, които също поискаха отмяна, а не отлагане на закона.

Колегата му от „Атака” Павел Шопов допълни, че законът противоречи на консервативните, традиционните виждания в обществото ни. „Той се прави, за да бъдат нахранени НПО-та, които са участвали в създаването му”, подчерта Шопов и обобщи, че по този начин се пренасят социалните грижи в сферата на бизнеса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини