Борис Бонев: Развитието на градския транспорт е единствената алтернатива на личния автомобил

  • 18 декември 2019 18:35

  • 668
  • 5
Борис Бонев: Развитието на градския транспорт е единствената алтернатива на личния автомобил
© БНТ

Ще очаквам обосновка за искането от 7% увеличение на цената на водата от КЕВР. От “Софийска вода” биха могли да презентират пред Столичния общински съвет , защо искат увеличение на цената на водата. Това заяви столичният общински съветник Борис Бонев в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Въздухът е мръсен и това не е само от днес. От 3 години слушаме едни и същи мерки срещу мръсния въздух, но качеството не се променя. Мерките не дават очаквания резултат. За част от мерките критериите са такива, че никога не когато да бъдат достигнати. Необходима е цялостна ревизия. Това, което Столична община прави срещу мръсния въздух е провал. Не виждам политическа смелост по темата, както и разглеждане на непопулярните мерки”, каза още той.

Очаква ни отново мръсен въздух в София, утре въвеждат безплатни буферни паркинги

“Представлявам близо 40 000 души, докато всички мои колеги са с около 4000 души. Правя всичко възможно за адекватно представителство. Всяка една група има свои зам.-председател в СОС. Единственият човек без представителство, защото нямам политическа група. Нямаше да получим толкова гласове, ако бяхме партия”, допълни Бонев.

"Развитието на градския транспорт е единствената алтернатива на личния автомобил. София има нужда от капацитет на градския транспорт. Няма значение дали ще се возите в електрически или газов автобус, ако го чакате 30 минути", коментира общинският съветник. 

"Не може по-замърсяващите автомобили да плащат по-малко от новите автомобили. Здравето на близките и децата ни е по-важно от 17 лева повече на година", завърши Борис Бонев. ю

Повече за стойностите на ФПЧ и времето може да следите ТУК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
668 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ramon

2019.12.18 | 19:16

1

Що за глупост ? А хубави велоалеи, които наистина да могат да се използват ? Отидете в Европейските градове да се разходите поне за малко, та да се поучите

2019.12.18 | 21:46

5

Е,нали това е целта-педалчето да вземе едни пари защото нисой не го пита за кампанията му,която правел от компютъра си...Седи и си щрака ей така и хоп избран!!Така ставало ни да видиш!!!

Веселин Василев

2019.12.18 | 19:53

3

Да , само че за велоалеите трябват пари , които нямаме.

2019.12.18 | 21:03

4

В НОРМАЛНИТЕ ГРАДОВЕ РАЗВИВАТ ВЕЛОТРАНСПОРТА, НО В СЕЛСКИТЕ ГРАДОВЕ САМО ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.

2019.12.18 | 19:36

2

Ще видим и ти ,колко си независим.Ще те купят,но щом си гласувал за Герджиков ,вече може да си в играта.

Добави коментар

Водещи новини