Между Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари

  • 18 декември 2019 14:20

  • 572
  • 0
©

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ даде пресконференция във връзка с предприетите дейности по линия на държавния контрол и пожарната безопасност за предстоящите празници.

Проверени са създадените условия за пожарна безопасност от страна на собствениците на хотели, ресторанти и др.

Проведени са инструкции със собствениците, с персонала на ресторанти, хотели, църковните служители, във връзка с мерките, които ще се предприемат за пожарната безопасност и при възникване на инциденти, каза Йото Василев - инспектор ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Демонстрация на спасителна операция направиха варненски пожарникари

Установени са някои пропуски при проверките. Най-често срещаните нарушения, които са установени, са заключени евакуационни изходи, липса на пожарогасители и неизправни инсталации.

Връчени са над 210 разпоредителни документа, каза Василев.

По думите му увеличават се предпоставките и рискът за причиняване на пожари през зимния сезон. По време на празниците ставаме по разсеяни, има опасност от забравени уреди, нагревателни уреди, използват се украси и пиротехнически изделия, които допълнително увеличават рисковете от пожар.

Според статистиката всяка година само между Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари, каза Йото Василев.

Когато палим свещи в църкви трябва да мислим освен за собстената си безопастност и за безопасността на останалите хора около нас.  При възникване на задимяване трябва да запазим спокойствие, не да изпадаме в паника, посъветваха специалистите.

В случай че станем свидетели на пожар , незабавно трябва да наберем телефон 112.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини