Захариева валидира юбилейна марка по повод 70 г. от установяването на дипломатически отношения с Китай

  • 17 декември 2019 15:55

  • 326
  • 0
Захариева валидира юбилейна марка по повод 70 г. от установяването на дипломатически отношения с Китай
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на валидира юбилейна марка по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.

„Тази годишнина е знакова за нас, защото през изминалите 70 г., въпреки промените и предизвикателствата, успяхме да запазим много добри приятелски, топли и искрени отношения с Китай, а през юли тази година успяхме да ги издигнем на ниво стратегически диалог“, каза на церемонията Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя изтъкна, че добрите политически връзки са следствие на топлите чувства между двата народа.

„Убедена съм, че оттук нататък трябва да работим още повече, за да направим това стратегическо партньорство с много практическа насоченост – заяви министър Захариева. - Много ми се иска да видя повече проекти в инвестициите и търговията, повече български качествени стоки да намерят място на огромния китайския пазар и повече китайски туристи в красива България.“

Вицепремиерът благодари на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на „Български пощи“ за доброто партньорство през годината и изрази убеденост, че красивата юбилейна марка ще зарадва както българския и китайския народ, така и филателистите.

Китайският посланик Дун Сяодзюн подчерта, че Китай възприема 70-ата годишнина като възможност да работи с България за по-нататъшното развитие на отношенията, използвайки предимствата на всяка от двете страни.

„Макар пощенската марка да изглежда малка, в нея се запазва величието на историята. Номиналната й стойност е ясна, но е гравирана с неоценимо и скъпо приятелство“, посланик Дун. Той добави, че България и Китай трябва да се възползват от три важни възможности за сътрудничество –– инициативата „Един пояс, един път“, платформата „17+1“ и партньорството между Китай и ЕС. На церемонията по валидирането присъстваха и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, както и Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД.

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Република Корея

Валидираната днес марка е трета поредна, посветена на дипломатическите отношения между България и Китай.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини