Младен Маринов: В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност

Правим изключително много за пътната безопасност, но не става само с глоби и репресивни мерки. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка със снощната катастрофа в София, при която загина дете, Младенов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. По думите му водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна. Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея, отбеляза министърът.

Борисов: Не може да сложим милиционери на всяка дупка

Относно информацията за дупка в мантинелата, Маринов коментира, че има много недостатъци по инфраструктурата - някои са вследствие на неправилна планировка, други на човешки действия като кражби. Много често си проправяме път, за ни е по-пряко, отколкото да ни е по-безопасно, посочи той той. Но това са деца, не можем да ги съдим, ние можем да сме по-предпазливи на пътя, добави Маринов.

Вътрешният министър съобщи, че снощи е имало още едно пътнотранспортно произшествие - с 8-годишно дете на жп прелез, близо до Нови Искър. Детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.
Младен Маринов призова през есенно-зимния сезон децата да са облечени с по-ярки дрехи и да имат светлоотразители по тях. Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя, това е задача, която не може да реши нито една институция, посочи той.

В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов.

Коментари

 1. 2019.12.14 | 15:05

  Затвор, затвор трябва г-н министър

 2. 2019.12.14 | 14:36

  Наистина тези неща не стават само с глоби и наказания,
  а човек трябва да има някакъв морал и възпитание . . .
  И тук ще подчертая че ще излезе прав нашия "окалян" Симеончо,
  който бе казал преди време:
  - Че българина се ражда с "повреден чип" в главата си !?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет