Аврамова: Ако има грешка, тя е в забавянето на въвеждането на воден режим в Перник

Ако има грешка в управлението на процеса от ВиК дружеството, чийто принципал е МРРБ, респективно министърът, то аз бих го отчела като забавяне на процеса за въвеждане на воден режим и стопиране на водата към промишлеността, за да се съхрани водният ресурс за по-дълго време, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно пред журналисти в парламента.

Поводът е постановление на Окръжната прокуратура в Перник, според което министрите на регионалното развитие и на околната среда и водите имат вина с бездействието си за водната криза в града.

Ясни са виновните за водния режим в Перник

Нямам документа, който е постановила прокуратурата в Перник, каза Аврамова и посочи, че цялата документация е изпратена в Специализираната прокуратура. Не мога да коментирам документ, който не съм виждала, добави тя.

"В наредба 4 пише, че ВиК дружеството трябва да уведоми териториалните органи на изпълнителната власт, каквито са кметът и областният управител. Дори няма задължение ВиК дружеството да уведомява принципала - МРРБ, или Министерството на околната среда и водите, или която и да е друга държавна институция. Така че съвместно с кмета, с областния управител е трябвало да бъде въведен режим", посочи Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Тя уточни, че това е неин поглед. Нека органите да си свършат работата, да си проследят целия процес на стопанисване на язовира, на черпените водни количества от този язовир, на разрешителните за водочерпене, добави тя.

Отлага се въвеждането на по-строг воден режим в Перник

Коментари

 1. 2019.12.13 | 17:49

  Грешката е че ти си на този пост, но вината е на всезнайкото който те е сложил там.

 2. 2019.12.13 | 16:59

  Да се разкрие по чие нареждане, в чия полза и срещу какви облаги е изпразнен драстично язовирът, щото това не е от нормално потребление.

  Перничани, толкова бързо ли сте забравили как се размахва винкел?!

 3. 2019.12.13 | 15:32

  Нанков и Димов в затвора и тогава Гешев ще се докаже

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет