Фандъкова към кметове: Изправени сме пред много тежки предизвикателства

  • 11 декември 2019 14:19

  • 666
  • 3
© Novini.bg

Това е градът, в който никой от вас не се чувства като на гости, това е градът, в който поставяте проблемите си пред централната власт. С тези думи се обърна кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска към присъстващите на организирания от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Встъпителен форум за новоизбраните кметове и председатели на общински съвети, предаде репортер на Novini.bg.

Тя поздрави кметовете и общинските съветници с избирането им. Това означава огромна отговорност, защото сме изправени пред много тежки предизвикателства. Към нас се обръщат всички за всичко, от нас хората очакват да решим всичките им проблеми, дори когато излизат далеч извън нашите правомощия. Но ние сме длъжни да ги чуем, ние сме длъжни да поставим проблемите, които не зависят от нас, пред институциите, от които зависят, да влезем в диалог и да потърсим решения, заяви Фандъкова.

Даниел Панов разкри какви ще са предизвикателствата пред местната власт в следващите 4 години

Всяко населено място има своите специфични предизвикателства, но има и теми, които ни обединяват. Пред нас стоят важни и спешни задачи. Първата е защитата на бюджетите. Това е документът, който изразява нашите политики, нашите приоритети, които ни позволяват да се развиват нашите общини. За да продължим промените на градовете ни, имаме нужда от обединени усилия и промяна в законодателството. Имам своите инициативи заедно с екипа и се надявам да подкрепяте част от тях. Една от най-приориотетните ни задачи е подобряване на качеството на въздуха, за да можем да отговорим на очакванията на хората и да опазим тяхното здраве. Затова вчера се обърнах с народните предстаивтвли с предложение за инкриминиране на горенето на отпадъци. Надявам се да получа както тяхната, така и вашата подкрепа, посочи кметът на София.

Надявам се да продължим да работим в екип, защото само когато сме заедено, можем да постигнем по-добри резултати, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Цвета Караянчева: Единният глас на общините се чува и се отчита в НС

Последвайте канала на

666 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2019.12.11 | 15:14

1

! 000 000 за пътища давате а за пенсионерите жалеете

2019.12.11 | 16:00

3

Вярно е, давай внуците да излапат парите пък ние ще си ходим по черния път за по икономично.

гражданин

2019.12.11 | 15:57

2

Ех, как хубаво щеше да управлява Мая заедно с гражданите, Слави щеше да организира референдуми и щяхме да управляваме дистанционно

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини