Министър Младен Маринов се срещна с посланик Лукаш Кауцки

  • 09 декември 2019 18:08

  • 440
  • 0
Министър Младен Маринов се срещна с посланик Лукаш Кауцки
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, проведе работна среща с посланика на Чехия Лукаш Кауцки по повод началото на мандата на дипломата в България, съобщават от вътрешното министерство.

Министър Маринов и посланик Кауцки са дали висока оценка на развиващото се успешно и без открити въпроси сътрудничество между България и Чехия в областта на вътрешните работи.

Министър Маринов: Необходим е единен и координиран отговор на съвременните заплахи

Българският вътрешен министър е благодарил за последователна подкрепа на Чехия към страната ни за справяне със засиления миграционен натиск през последните няколко години. Двамата са определили дейността на съвместните патрули в курортните комплекси като успешна практика, която трябва да продължи да се развива.

В рамките на срещата са били обсъдени актуални теми от дневния ред на ЕС - миграционната обстановка и тенденциите в движението на миграционните потоци, както и борбата с организираната престъпност и тероризма. Изразено е било желание за задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини