Шефът на ВиК Шумен оглавява водното дружество в Перник

Досегашният управител на ВиК Шумен Илиян Илиев оглавява водното дружество в Перник. Това е било решено на Общо събрание на акционерите на "В и К" - Перник, съобщиха от дружеството. Кандидатурата на Илиев е предложена от държавата, която притежава 51 процента от капитала на дружеството. Очаква се новият ръководител на водоснабдителното предприятие в Перник официално да встъпи в длъжност следващата седмица.

Илиев заменя досегашния управител на пернишкото ВиК Иван Витанов. Той бе освободен, след като на 6 ноември стана ясно, че нивото на питейния водоизточник на Перник - язовир "Студена" е критично ниско, на 18 ноември беше въведен воден режим за града и още 10 населени места в региона и на 20 ноември перничани поискаха оставката му на протест на пред "В и К".

Община Перник с призив към гражданите за пестене на питейна вода

Против кандидатурата на новия управител е гласувал кметът на Радомир Пламен Алексиев, защото Илиев не е бил представен на акционерите, не е присъствал на събранието, също и проблемът с освобождаването му от ръководния пост във "В и К" - Шумен не е решен.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет