Дариткова: Коалиционните ни партньори поискаха да се определи партийната субсидия

  • 06 декември 2019 11:28

  • 713
  • 3
Дариткова: Коалиционните ни партньори поискаха да се определи партийната субсидия
© Пресцентър на ГЕРБ (архив)

Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия и казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват бюджета на държавата. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е пред журналисти за обвиненията на ДПС за договорки за субсидиите. По думите на Дариткова е бил поставен риск за приемането на бюджета на държавата за 2020 г.

,,Затова се състоя спешно съвещание с нашите коалиционни партньори. Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случая ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата. Нашата отговорност е пред хората. Отговорността ни е за това държавата да има бюджет за 2020 г., който е по-добър, с възможноста за повече разходи за образование, с по-висок ипенсии, с повече плащания в социалната сфера, с по-високи заплати за социалните работници. Тази наша отговорност е водеща. Знаем, че ще понесем и политическа отговорност за събитията от вчера, но ние сме тези, които сме отговорни за стабилността на държавата. За да избегнем кризата приехме решението на нашите коалиционни партньори и подкрепихме единственото предложение, което имаше по отношение на субсидията, тя да бъде 8 лв.'', коментира д-р Дариткова.

8 лв. партийна субсидия за 2020 г., реши парламентът

Според Д-р Дариткова няма нарушение на правилника, защото предложението на БСП е било гласувано само веднъж.

,,При всички положения правилникът се определя от народните представители. Те са единствените, които със свое гласуване могат да коригират'', каза още д-р Дариткова.

Тя посочи, че е била в комуникация с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през цялото време.

,,Съзнаваме, че отговорността, която носим ние като най-голяма политическа сила в парламента е най-голяма, но трябва да разберете, че ние не можем сами да реализираме това управление'', допълни още Дариткова.

Последвайте канала на

Novini.bg
713 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2019.12.06 | 18:09

3

Тънките вежди не са модерни. И на старост без вежди ще сте

2019.12.06 | 11:51

2

Хахаха. Нали уж бяхте чули народа какво иска?

оставка

2019.12.06 | 11:48

1

ако не нарушаваме закона -няма да ни оставят на влас...........оставка предсрочни избори служебно правителство за 5 години и политическа ЛУСТРАЦИЯ-всеки който е бил в парламента до сега да напусне пределите на държавата-всеки който е бил депутат някога .

Добави коментар

Водещи новини