Отлагаме решението за АЕЦ "Белене" с нови три месеца

  • 26 март 2012 13:06

  • 5215
  • 32
Отлагаме решението за АЕЦ "Белене" с нови три месеца
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е провел тази сутрин телефонен разговор с руския министър-председател Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщи правителствената информационна служба.

За да разговаря с Путин, Борисов отложи програмата си в Пирдоп, където трябваше да направи първа копка за ВиК и пречиствателна станция в общината. Досега премиерът беше категоричен, че българо-руски проект в Белене няма да се осъществи.

Според БТВ вече е постигнато споразумение с руската "Росатом" срокът за финализиране на преговорите и за евентуално подписване на договора за строеж на "Белене" да се удължи с още три месеца. Срокът изтичаше в края на този месец. Но кабинетът все още очаква консултантът - британската банка консултант HSBC, да каже категорично ще има ли пазар за тока от "Белен"е в региона или централата няма да се изплати.

Досега срокът за подписване на договора за "Белене" бе удължаван няколко пъти.

Последвайте канала на

Novini.bg
5215 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
М

2012.03.26 | 22:36

12
И кво ше го прайме тоя ток като до 20 години ше сме 5 млн. Цел свет работи за енергийна ефективност , а не за енергийно разхищение към каквото ни тика Белене. Или ние сме много умни, ще си плащаме скъпия ток и ще изнасяме с 30% по-евтино на турци, гърци, сърби и т.н.

2012.03.27 | 16:25

32
Ще плащаме десеторно тока от ВЕИ проектите на Цветелина Бориславова , останалото ще внасяме от Турция , и това е най-оптимистичния сценарий . А може да ни тропнат и някой реактор на Уестингхаус в Козлодуй , вместо да купуваме от Турция , тогава майка плаче , баща трие сълзи ...
Радо

2012.03.27 | 11:06

22
По добре с ток да се отопляваш отколкото да внасяш скъп газ не знаеш колко ще го вдигнат на следващият месец. А и като се построи Белене ще има доста кандидати за износ на ток така или иначе ресурса на Козлодуй скоро ще изтече не може вечно да бачка иначе става опасна. По добре на ток от колкото да изсечем цяла България да се греем и без това мангалите достатъчно са обезкостили голяма част от планините а никой едно дърво не е засадил. Затова България е едно от първите места по мръсен въздух защото повечето хора се отопляват на твърдо гориво.
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

2012.03.27 | 13:38

30
Парното в София поскъпва с 9% от началото на април, в Пловдив – с 10,5, а във Варна със 7%. Това стана ясно след снощното заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която прие окончателните, нови и по-високи цени за парното и топлата вода от следващия месец. Поредното вдигане на цените е мотивирано с поскъпването на природния газ с близо 13% от 1 април, който е основна суровина за топлофикационните предприятия. С новите тарифи крайната цена надмина 100 лева за мегават/ час. Топлофикациите по райони определиха сами средния процент, с който ще се увеличат сметките на абонатите им, затова и разчетите са различни за отделните градове. От тях излиза, че сегашното поскъпване ще е най-високо в Шумен, където цената става 121 лв за мегават/час.
AJ4A

2012.03.27 | 15:04

31
Гарантирано от .......... СССР-ските фирми, доставчици на газ за България и от политици, които няма смелост да "захлопнат" веднаж и завинаги "вратата" на руснаците към Европа и Западните Балкани!!!!
ей драскачи... до кога питам до кога?!

2012.03.27 | 11:42

29
Всеки път като чета коментарите тука се посирам от смях с вас.. Колко жалка гледка е съвременния българин понякога..как все някой ви е виновен бе балъци такива...Как за българина всеки който има пари е мошеник и престъпник..Как ние сме едва ли не една велика империя която големите сили се опитват да смачкат..искали били целенасочено да ни избиели.. пх.. истината драги мои непросветени е че никой не го ебе грам за нас и никой никакви цели няма.. имат единствено за цел да сме им кукла на конци в региона и да правим каквото ни кажат отгоре.. Но да ми обяснявате че циганизацията и обедняването са умишлено създадени.. си е една безпочвена конспирация в която някога вярвах..Но седнах - четох учих и разбрах!.. Че ние сме в основата на всичко което се случва в тази държава.. защото ние КАТО ОБЩЕСТВО я изградихме през тия 20 години със свободията си и простащината и я превърнахме в чалга провинция на Европа.. бедна провинция ;) Просто защото сме калпав народ.. мразим се .. обиждаме се.. лъжем се.. мамим се.. обвиняваме държавата и съседа но никога себе си! НИКОГА! ВИНАГИ БОЙКО Е ВИНОВЕН! за всичко!!! - ОТ ДО! Да България е бедна държава..но не е Сомалия .. България е една страхотна страна.. която предлага условия за бизнес.. за туризъм.. спокойствие дори.. далеч сме от мутренските години.. нищо че на чело е бивша мутра.. Бойко е човек на народа.. ама народа го няма нещо.. народа мн му порасна работата.. и пак гледа към някой друг а не към себе си.. Колкото до АЕЦ Белене.. аз лично мисля че готовия реактор трябва да се сложи в Козлодуй и да се поръча още един - тоест да се увеличи с два блока мощността на Козлодуй.. А Белене да се остави! Държавата няма пари за момента а и твърде много се проточи работата.. и е ФАКТ че турците и румънците ще завършат техните първи и ние ще увиснем с 7 милиарда.. не знам наясно ли сте тия пари колко полезна работа биха свършили.. само с 2 от тях можем да построим 10 веца по Дунав и Марица.. с още 2 могат да дигнат минималната като компенсират бизнеса с тях.. и т.н... и между другото точно това се и планира от правителството..Трябва да сте наясно че Белене няма да има.. и смисъл от него няма.. но СПОРЕД МЕН..реакторите които са започнати за нас.. трябва да се доставят и добавят в наличните ни мощности.. за да компенсираме загубите по Белене..и не си мислете че ако дигнат Белене тока в БГ ще падне.. смешно е :) заблудени мои драскачи такиа..
Посерко си!

2012.03.27 | 11:42

28
"далеч сме от мутренските години.. нищо че на чело е бивша мутра.. Бойко е човек на народа.. ама народа го няма нещо.. народа мн му порасна работата.. "-ТИ, не си от народа!ТИ си просто един завършен ГЛУПАК!ГЕРБЕРАСТКА ПОДЛОГА, това СИ ТИ!Не знаехме,че тук има ТАКЪВ ядрен "ЕКСПЕРТ" като ТЕБ!Направо си ЖАЛЪК!
13

2012.03.27 | 11:05

20
След 7-8 години,когато ще се усети липсата на "Белене" и да го трепеме боко-българоубиеца ще е малко-вредата ще е направена и щетите ще са реални и непоправими! Целта с това забавяне е да се помогне на Турция да дръпне напред по заръка на САЩ и ЦРУ,при това за тях няма значение ,че самите турци ще строят руска АЕЦ на тяхна територия!!!ЗАбележете последното изречение! Американците и западняците мразят българите-факт!Дреме им на уя на руснаците-те са се договорили реакторите им да се монтират,където и да е това!Въпросът е ще допуснем ли да изгубим позиции и вместо ние да обираме каймака като сме енергиен център на Балканите,Турците да го направят? Мислете си с главите ,а не с гъзовете!Герберастите на сапун!Те са еничари и скоро ще бъдат бити по улиците с камъни!
AJ4A

2012.03.27 | 11:24

27
"След 7-8 години,когато ще се усети липсата на "Белене" ....." - кой ще я усети тази липса???? Ти лично как ще я усетиш тази липса????? Как усещаш лично ти в момента наличието на АЕЦ Козлодуй???? Американците и западняците мразели българите ...... за кои българи говориш, че знаеш ли колко неграмотници, крадци, убийци и пролетарско-болшевишка сган официално също се наричат българи?!?!?!? "......... Въпросът е ще допуснем ли да изгубим позиции и вместо ние да обираме каймака ......" - кои сте тия, които ще изгубите позиции????? За какви позиции говориш, при положение, че ЕДИНСТВЕНАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В МОМЕНТА Е ПОЗИЦИЯТА НА ПЛАЩАЧИ НА ТОК, КОЙТО Е МОЖЕ БИ ЕДИН ОТ "НАЙ-СКЪПИТЕ" В ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!! А турците като имат излишни пари, не 7 милиарда, а 70 милиарда евро да подарят на руснаците, нас какво ни интересува - ние вече сме членове на НАТО и на ЕС, а не някоя азиатска ССР, колкото и да съжаляваш за това!!!!!
Ivan

2012.03.27 | 11:24

26
Vie ste nenormalni horaa!!! Kakvi enichari kakvi kamyni... ne jiveem prez 1700 godina... V dneshno vreme vsichko e prosto biznes. Sprete da govorite gluposti.
Даниела

2012.03.27 | 11:11

25
Кой ще плащат лихвите за Белене????Три години разкатаваш, МУТРО и не взимаш решение! Путин отдавна знае от медиите за ГЕРБЕРСКИТЕ простотии , така че с теб или без теб- все тая, лошото е, че ние без ядрена енергетика ще затънем още повече.А пък и седнал да плаши- щял да подаде оставка?Дай боже!!! На кого ги пробутваш тези турски сериали, тия мутренски прийоми? Такава наглост и некомпетентност, като в това правителство не бяхме виждали. И мазното копеле Уорлик, правителството в сянка...Махай се ТИКВО от България и си вземи и гербоваците с теб!
до 6

2012.03.27 | 11:10

24
Много пъти съм го казвал дори в този форум. Проблема на България и българите като цяло е, че тука всеки разбира от всичко. Сигурно си поредния офисен мишок, но се изказваш по тема, която изисква много, а не само познания по Microsoft Office. Белене води след себе си много негативи за България, ако бъде спрян. Затворени реактори, по - високи цени на газ, докато нямаме друга алтерантива и т.н., и т.н. Да не ти споменавам за двата милиарда неустойки, които ще плащаме всички, както и нашите деца и внуци, понеже Тиквата се мазни на американците. "Щастливия" край за група русофоби, ще е нещастен за 7 милиона българи. Идеята за възстановяване на проекта Белене не беше лоша, както и цената. ББ обаче е подлога на Уорлик, така че чинно изпълнява. Много неща не са ти ясни, така че по - добре си гледай там пасиансите у офиса.
Г-7

2012.03.27 | 11:08

23
Бойко Борисов щом започва отново да шикалкави за АЕЦ "Белене"- най-добре ще бъде направо да си заминава и дори извън България/на гръцкия полуостров до замъка на Росен Плевнелиев..../Щял да пита британската банка - дръжки.......,че тя никога няма да се съгласи Русия да ни построи АЕЦ. Целта на ГЕРБ и на ЕС да ни оставят без ток и дори за в бъдеще и ние да купуваме вместо да продаваме. Време е вече управлението на тази хубава България да се поеме от някой сериозен и отговорен политик- истински държавник- а не комик и покер играч.........
agabaga

2012.03.27 | 11:05

21
И както е казал някой по-умен от нас - с руснаците лошо, без тях още по-лошо.
Bobi

2012.03.27 | 11:00

19
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Eдин прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00. След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=e5d0f2e7
Язе

2012.03.27 | 10:58

18
Полечка, не бързайте с АЕЦ-а. След 15-тина години и след вложени милиони, ще се окаже, че технологията използвана в "новата" централа е остаряла и опасна, и Брюкселските зелки ни нареждат да спреме още не изплатили се реактори. А ние плащаме турски ток и одиме да гледаме гръцки бабички за 500 евро.

Добави коментар

Водещи новини