Работодатели и синдикати: Оставката на Петков е изненада, гадаем за причината

  • 30 ноември 2019 09:49

  • 3494
  • 7
Работодатели и синдикати: Оставката на Петков е изненада, гадаем за причината
© Булфото (архив)

Оставката на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  обаче е изненада и за синдикатите, и за работодателите. Това заявиха в студиото на „Тази събота” по БТВ председателят на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и зам.-председателят на БСК Димитър Бранков. Двамата бяха категорични, че гадаят за причината.

Димитър Манолов се опита да обясни оттеглянето на социалния министър в „по-широк политически контекст”. Според него е било нормално да има напрежение след местните избори и някой трябва да „даде фира” и да стане „курбан”. В случая това е Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , макар че регионалният министър също е бил на мушка и е било „по-логично” да се оттегли заради режима на водата в Перник. Министър Аврамова обаче има по-голямо политическо значение от Петков, смята Манолов.

Социолог: Борисов трябва да направи повече рокади в правителството

Бранков отбеляза, че е имало много проблеми с трудовото законодателство като този с болничните, но не смята, че това е било причината да подаде оставка и категорично не е виновен за провала на мерките в тази област.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  имаше много душмани в правителството и в министерството”, заяви председателят на КТ „Подкрепа”, който отбеляза, че е нормално да има напрежение между социалния и финансовия министър, защото единият „държи баницата”, а другият иска да я раздава.

Бойко Борисов поиска и прие оставката на министър Бисер Петков

Работодатели и синдикати в лицето на Димитър Бранков и Димитър Манолов дадоха много висока оценка на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  като министър – над 5 по шестобалната система.

Като наследници на Петков в момента се спрягат Деница Сачева и Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за. Според Манолов най-вероятно Сачева ще стане новият министър на труда и социалната политика, а Бранков не даде своята прогноза.

Последвайте канала на

Калина Христова
3494 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Aз щe ви kaжa kakвa e пpичинaтa:

2019.11.30 | 15:28

7

Нa oня бeзмoзъчeн пeдepacт мy тpябвaт пapи, a тyka имa мнoгo пapи, нo миниcтъpa нe иcka дa cъkpaщaвa paзxoди, дaжe нe мy cтигaт зa coциaлни дeйнocти, пo-виcokи зaплaти и пo-дoбpи ycлoвия нa тpyд, a иkoнoмиkaтa ни e yнищoжeнa oт 12 гoдишнo гpoбapcko гpaбeни и влaчeнe нa дe щo имa и дe щo e ocтaнaлo! Eвpoфoндoвeтe ce тoпят, a нacpeщa нямa нищo ocвeн пътищa нa cмъpтa, peмoнти нa peмoнтитe и пak нa peмoнтитe, cмъpт, paзpyxa, гeнoцид и бeздъpжaвиe. Дaжe нa aмepиkaнцитe им cтaнa cъвecтнo и тъжнo, koгaтo бeзмoзъчният пeдepacт зaeднo cъc шkeмбe вoйвoдaтa им xapизaxa тpи милиapдa лeвa бeз дa ги интepecyвa, чe нacpeщa нямaт ниkakви caмoлeти, a caмo пpoekти нa лиcти xapтия и нa пoceщeниeтo нa тиkвaтa в Aмepиka мy kaзaxa в пpaв тekcт дa cи oбиpa kpyшитe. Видяxтe ли kakвo жaлko пocpeщaнe мy нaпpaвиxa нa лeтищeтo, eдин пpeдcтaвитeл нa бeлия дoм и нaшитe cлyжитeли oт пocoлcтвoтo, тoвa бeшe дeлeгaциятa пo пocpeщaнeтo нa нaшитe пeдepacти! Aйдe бacтa cтигa тoлkoвa мaxaйтe, зaщoтo възмeздиeтo идe и щe ce cтoвapи c тakaвa cилa, чe щe ви ce иcka дa нe ce бяxтe дokocвaли ниkoгa дo пoлитиka и влacт!

Добре че биха шута на Цветанов,

2019.11.30 | 14:28

6

прост, ограничен примат, слуга на СДСвинята от Банкя, който се имаше за нещо в обществото, а е едно нищо.

10.11.2019

2019.11.30 | 12:22

3

Какво може да направи един министьр като го командва бащицата. Така ще бьде докато се командва еднолично ще се сменят министьр след министьр и ще се тьпче на едно място.

gost

2019.11.30 | 13:34

5

Когато не е ясно как се става министър, така и не е ясно и как преставаш да бъдеш министър. Ако се знае първото неяснота няма.

A BE

2019.11.30 | 12:27

4

KATO GLEDAM,MAI ZA SMJNA E NAI-VECHE FINANSOVIJ!

2019.11.30 | 11:55

2

Димитровците изненадвачковци

ммм

2019.11.30 | 10:27

1

Вероятно ще сложи валерката винкелов, защото в НС не го искат.

Добави коментар

Водещи новини