Нено Димов: Два зоопарка са затворени за посещения, трети е с отнет лиценз

Две зоологически градини са затворени за посещения , а една е с отнет лизенз. Това каза министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в отговор на въпрос от депутата от БСП Михаил Христов за дейността на зоопаркове с отнети лицензии.

„Към настоящия момент на територията на страната има 19 обекта, които изпълняват критериите за задължително лицензиране като зоологически градини“, каза екоминистърът.

По думите му 14 са с валиден лиценз, два са в процедура за лицензиране, два са затворени за посещения и един е с отнет лиценз. „Тази година е лизензирана една нова зоологическа градина в Бургас“, заяви още Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

МОСВ: Зоопаркът в Разград изпълнява изискванията за отглеждане на лъвове

Той уточни, че са преиздадени 7 лизенза за зоологически градини. „Двете зоологически градини в процедура са в Горни Чифлик и Разград“, добави още Димов.

Той поясни, че двете затворени за посещение градини са в Стара Загора и Габрово. Стана ясно, че отнетият лизенз е на зоологическата градина в Кюстендил.

Коментари

  1. 2019.11.29 | 14:41

    МИЛИЦИОНЕР

  2. 2019.11.29 | 14:25

    а този в пловдив завинаги затворен благодарение на герб, уникална държава уникално прости избиратели на герб

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет