Насочват допълнителни количества вода към язовир "Студена"

  • 29 ноември 2019 12:34

  • 875
  • 2
Насочват допълнителни количества вода към язовир "Студена"
© Novini.bg

Допълнителни количества вода от Владайския канал ще бъдат насочени към язовир "Студена". Това каза министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно в отговор на въпрос на депутата от БСП Любомир Бонев за водната криза в община Перник.

"Язовир "Студена" е проектиран като технологичен изравнител. Това означава, че язовирът събира водите от водосборната област, каза още министърът. Тя посочи, че язовирът е в списъка на комплексните и значими язовири. Месечният график се изготвя като се взима предвид актуалната информация", допълни още Аврамова.

"От 12 ноември беше сформиран екип от експерти за извършване на проверка във ВиК - Перник за експлоатацията на язовира и ВЕЦ към него за периода от 1 януари до датата на проверката. В хода на проверката се установи, че ВиК операторът е действал в изпълнението на наредбата", заяви още Аврамова.

"Към настоящия момент МРРБ проучва всички възможности за решаване на проблема с въведения режим. Разглеждат се възможностите за оптимално използване на наличните водоизточници, захранващи язовир "Студена". Набелязани са стъпки за оказване на експертна помощ от страна на Софийска вода. Провеждат се обследвани яна терен. Искам да благодаря на експертите на Софийска вода за оказаната помощ, набелязаните мерки, които ВиК в следващите няколко дни ще изпълни и ще има допълнителни количества вода от Владайския канал, които ще бъдат насочени към язовир "Студена", заяви още Аврамова.

Последвайте канала на

Калина Христова
875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2019.11.29 | 16:04

2

Това, ако го бяха направили от БСП, нямаше да излиза от устата на Борисов. Но, щом е дело на ГЕРБ, все едно че не се е случвало никога.

Япа Я

2019.11.29 | 14:38

1

Интересно,ВиК като са изпомпвали тая вода,на Перничани ли са я давали,или са я крили в делва,нали ако не са я изпомпвали,щеше да има недостиг,значи да спира водата?!

Добави коментар

Водещи новини