Вътрешният министър: Абсурдно е доброволчески отряди да извършват граждански арести

  • 29 ноември 2019 11:38

  • 610
  • 2
Вътрешният министър: Абсурдно е доброволчески отряди да извършват граждански арести
© gettyimages (архив)

Абсурдно е доброволчески отряди да извършват граждански арести.

Това коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Поводът е идея на Обединени патриоти за създаване на доброволчески отряди в помощ на МВР за борба с престъпността. Като отбеляза, че държавата има органи и законодателство, което се бори ефективно с престъпността, Маринов допуска възможност да се използват доброволци, но до определен момент и за точно определени ситуации. Такава практика има с ловните дружинки, които се използват при издирване на загубили се или изчезнали хора.

Депутатите гледат на първо четене промени в Закона за МВР

Трябва да сме много прецизни какви правомощия ще имат отрядите, за да не се стигне до саморазправа, подчерта министърът. Той отбеляза, че полицейските служители минават обучени, знаят как да деескалират напрежението, затова трябва да се помисли какво да е структурата и докъде да се разпростират правомощията на доброволците. Все пак става дума за оказване на помощ, а не за борба с престъпността, изтъкна той.

Доброволчески отряди към МВР са по-различни от тези по линия на пожарната безопасност и аварийно-спасителните дейности, обясни още Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Но добави, че може да се ползва опит от там. Но, категоричен беше той, тук става въпрос за прилагане на полицейски правомощия, възложени от закона изключително на служителите на МВР. Естествено от това произтичат въпроси дали да се делегират такива правомощия, на какви хора, дали са подготвени, дали самите те ще са защитени при упражняване на подобна функция. Ще има дискусии, ще се обсъжда, защото е нещо, което ще е ново, увери Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Последвайте канала на

БТА
610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тт

2019.11.29 | 13:38

2

Ще ги създадем със сигурност, независимо от мнение на някой министър,на фона на геноцида над останалите малко българи и подкрепата,която се гласят да дадат американски емисари уж наблюдаващи правата на малцинството тук.

абсурдно е

2019.11.29 | 12:51

1

абсурдно е хората да търсят начини да се защитават от мангалската евроатлантическа реалност. трябва да стават жертви. това е. българския народ се пренася в жертва на евроатлантическите ценности.
консомолката габриел постоянно говори за тези фундаментални ценности.

Добави коментар

Водещи новини