Избират нов председател на Комисията за защита на личните данни

  • 26 ноември 2019 13:40

  • 417
  • 0
Избират нов председател на Комисията за защита на личните данни
© Pixabay

Парламентът стартира избора на нов председател  на Комисията за защита на личните данни. Съставът на сегашната Комисия работи с изтекъл срок вече няколко месеца.

От програмата за работа на Народното събрание става ясно, че в сряда Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред ще заседава от 14.30 ч. През това време ще приеме процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидати за председател и членове на КЗЛД. Предстои представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите.

Настоящият председател на КЗЛД е Венцислав Караджов, избран през 2014 г. Той е завършил Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, с образователна степен „магистър”, специалност „Право”, специализация „Правораздаване”. Започва своята кариера като юридически съветник и програмен директор в Асоциация „Прозрачност без граници”.

НАП оспорва глобата от 5,1 млн. лв. на КЗЛД

На КЗЛД се падна нелеката задача да вземе отношение по скандала с изтичането на лични данни от Националната агенция по приходите. Комисията установи, че в НАП има сериозни нарушения и наложи солена глоба за допускането теча на данни.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини