Боил Банов: Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото

  • 25 ноември 2019 09:12

  • 468
  • 0
Боил Банов: Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото
© Булфото (архив)

Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото. Това заяви министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"3 години са водени дела с фирмата, която ремонтира Ларгото. Губим делата и на двете инстанции. Не може това да бъде повод за оставка, има повод за основно разследване", каза още той.

"Екипът ми в министерството е силен, има “гнили ябълки”, ще се постарая да ги изчистя", коментира Банов. 

Банов съзря заговор в закъснялото обжалване за ремонта на Ларгото

"Атаката срещу мен е една и съща. Хубавото е, че свикнах и не си хабя нервите. Непримиримостта ми остава същата и по-висока", коментира министърът на културата. 

"В бюджета за Министерството на културата за следващата година е подсигурено 10% увеличение на средствата в администрацията. Направени да необходимите инвестиции и в сценичните изкуства. Правителството продължава стъпката с инвестиции от половин милион лв. във Фонд „Култура“. Само до преди 2 години този фонд имаше 380 хил. лв. бюджет и захранваше само собствената си администрация и раздаваше формално някакви пари, а те са най-важни, защото са за проекти и артисти", завърши Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини