В Област Пловдив ще се извърши класификация на язовирите

  • 20 ноември 2019 15:59

  • 326
  • 0
В Област Пловдив ще се извърши класификация на язовирите
©

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева се срещна и разговаря с председателя на Държавна Агенцията за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, главния секретар на Агенцията Павлина Данаилова и с директора за Южна България на дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях" ген. Йордан Кюмюрджиев.

Тема на разговорите е била съвместната дейност на институциите по отношение на надзора на язовирите в Пловдивска област, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Областният управител на Пловдив настоява за запазване на Бетонния мост в града

Набелязани са съвместни дейности, по отношение на категоризацията и собствеността на язовирите, регламентирани от промените в Закона за водите.

Областният управител е поела ангажимент да изпълни класификация на язовирите в областта. С този акт Област Пловдив ще бъде първата, в която ще се извърши подобна класификация, регламентирана от Закона за водите, което ще даде яснота, кои от язовири в региона са потенциално опасни, се посочва в съобщението.

В момента върви процес на прехвърляне на собствеността на язовирите към новосформираното Държавно предприятие, към Министерство на икономиката, за управление и стопанисване на язовирите, което ще има ангажимент да стопанисва и ремонтира язовирните стени и съоръжения на потенциално опасните язовири.

Последвайте канала на

Novini.bg
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини