Караянчева ще открие 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество

  • 19 ноември 2019 15:08

  • 314
  • 2
Караянчева ще открие 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
© Народното събрание

Председателят на Народното събрание и председател на ПАЧИС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще открие 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Форумът ще започне на 20 ноември 2019 г. в 10.00 часа в зала „Роял“ на „София Хотел Балкан“. Негов домакин е Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Участниците в 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъдат поздравени от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПАЧИС Петър Кънев и от генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев.

Изказвания ще направят председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова и председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. На откриването са поканени представители на други парламентарни асамблеи, международни организации и посланиците на държавите-членки на ПАЧИС.

В 10.40 часа е предвидена обща снимка на делегатите на форума.

Цвета Караянчева ще открие Националната програма "Управленски умения" на Българското училище за политика

„Европейските измерения на Черноморското икономическо сътрудничество – актуално състояние и перспективи на сътрудничеството ЕС – ЧИС“ е основната тема на Генералната асамблея в София. По нея се очаква изказвания да направят ръководителите на делегациите на държавите-членки на ПАЧИС. Участниците ще дебатират и по темата „Правни и политически аспекти на развитието на транспортните маршрути в региона на ЧИС“.

Участниците във форума ще се запознаят с информация за дейността на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международния център за черноморски изследвания, на Съюза на сдруженията за пътен транспорт на ЧИС и на Мрежата на черноморските университети. Предвидено е да бъдат избрани заместник-председатели на ПАЧИС и да бъде приета препоръка за “Сключване на преференциални търговски споразумения с оглед премахване на двойното данъчно облагане между държавите-членки на ЧИС”.

През втория ден на форума участниците в 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще обсъдят препоръка по доклад на тема „Безработица в държавите-членки на ЧИС. Ролята на държавата за насърчаване на разкриването на работни места“. Ще бъдат приети решения за пролетното заседание на Генералната асамблея през 2020 г.

Народното събрание на Република България е председател на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество от 1 юли до 31 декември 2019 г. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на официално пое председателството на организацията по време на 53-ата Генернална асамблея на ПАЧИС в Баку.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Народен човек

2019.11.19 | 15:29

2

Жестоко !

зелен фасул

2019.11.19 | 15:13

1

ПредседателКАТА на Народното събрание и председателКА на ПЪЧИ СЕ! Цвета Караянчева ВАМОС!

Добави коментар

Водещи новини