Министър Кралев награди призьорите от фехтовалния турнир „Сабята на Етрополски“

  • 17 ноември 2019 13:08

  • 305
  • 0
Министър Кралев награди призьорите от фехтовалния турнир „Сабята на Етрополски“
©

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев наградиха призьорите от единадесетия международен турнир по фехтовка "Сабята на Етрополски”.

В състезанието, което е част от Европейската купа, взеха участие юноши и девойки до 14 години, както и кадети и кадетки. Надпреварата се провежда от 15 до 17 ноември в зала "Асикс Арена".

Спортният министър връчи златния медал на Тодор Стойчев от фехтовална академия „Етрополски“, който триумфира в надпреварата при кадетите.

Сабльорът ни, който е под ръководството на треньора Ивайло Воденов, победи петима състезатели, представители на силната школа на САЩ, а на финала се наложи с 15:9 над Кирк Чайевски (САЩ). С бронзовите медали си тръгнаха Колби Харли (САЩ) и Олександр Кушков (САЩ).

В отборната надпревара при кадетките тимът на България се класира на 14 място.

Калина Атанасова спечели бронзов медал в надпреварата при момичетата до 14 години.

В неделя „Сабята на Етрополски“ продължава с отборната надпревара при кадетите и индивидуалните боеве на кадетките.

Тази година, в турнира вземат участие повече от 500 състезатели от 28 държави, като нашата страна ще бъде представена от 70 фехтовача. Организатори на състезанието са Българска федерация по фехтовка, Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб „Свечников“, а патрон е спортният министър.

На официалното награждаване присъства и Запрян Ванчев, директор на академията-организатор „Васил Етрополски”.

Последвайте канала на

Novini.bg
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини