Министър Кралев присъства на 14-я ученически турнир по бадминтон „ Златно перце“

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във беше специален гост на 14-тото издание на ученическия турнир по бадминтон „Златно перце“. В състезанието участват 220 ученици между 1ви и 7ми клас от 48 столични училища.

“Изключително съм щастлив, че съм с Вас за поредна година. 14-ото издание на най-популярния детски турнир по бадминтон "Златно перце" се провежда благодарение на на Българската федерация по бадминтон. Те превърнаха спорта в един от най-популярните и бързо развиващи се в България, за което искам да благодаря на президента г-н Златев”, заяви министър Кралев, като добави, че една от най-чудесните програми на ММС "Децата и бадминтона" за трета година обхвана вече 1200 деца от 35 клуба.

Това е показателно, че федерацията се справя добре със средствата отпуснати от министерството.

Спортният министър благодари на всички участници за това, че са избрали този така красив спорт.

“Искам да благодаря на вашите родители за това, че отделят време, за да се занимавате с любимия си спорт. Дано повече от вас достигнат до олимпийските си мечти и да практикуват този спорт колкото се може по-дълго време”, каза още Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

Отборите победители са възпитаници на 69 СУ “Димитър Маринов” при момичетата и Частно Средно Езиково Училище при момчетата.

Министър Кралев получи благодарствена награда за усилията, които полага, особено в сегмента детско-юношески спорт от президента на федерацията по бадминтон Володя Стоянов.

“Благодарим на министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, че за поредна година засвидетелства уважение към най-малките и подрастващи бадминтонисти”, посочи той.

„Златно перце“ 2019 се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и с подкрепата „Девин“ ЕАД, а генералният партньор на събитието е ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ.

С всяка изминала година, спортната проява добива все по-голяма популярност сред подрастващите, като до тази година в надпреварата са се включили над 3000 деца.

По време на турнира присъстваха още Александър Малинов, член на УС на Българска федерация по бадминтон и председател на Victory Badminton Club, Линда Зайчири, Иван Русев, Гергин Недялков, Илиян Стойнов, Димитър Янакиев и др.

Коментари

  1. 2019.11.17 | 11:40

    Кралев и всичките зидарчета, защо не взете да се изнесете докато народа не разбере, че ВИЕ сте виновни за състоянието в което се намира България и да стане прекалено късно и да не можете да отървете кожите..

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет