БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори

Националният съвет на БСП ще обсъди на заседание днес резултатите от местните избори. Пленумът ще заседава от 11.00 ч. в зала "Александър Лилов" в централата на партията.

Дневният ред предвижда четири точки. По първа точка заместник-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев ще представи политически анализ и оценка на резултатите от местните избори. На вниманието на Пленума проф. Румен Гечев ще представи алтернативните политики на БСП в бюджет 2020 г.

В проекта на алтернативен бюджет на БСП за 2020 г. основният фокус е върху дълбоки реформи в три сектора: публични финанси; социален сектор и здравеопазване. Членовете на Националния съвет ще вземат решение за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП. Това се налага, тъй като изтича мандатът на 49-тия конгрес на БСП. Неговото първо заседание се проведе на 7 и 8 май 2016 г., а по устав най-висшият форум на партията се избира за срок от четири години. Това се отнася и за мандата на Национален съвет и председател на партията. След промените в Устава обаче конгресът няма да е органът, който избира председателя, а той ще се избира пряко от членовете на БСП.

В навечерието на пленума беше разпространено писмо, подписано от 50 социалисти, с искане за оставка на ръководството на БСП заради неуспеха на вота.

50 членове на БСП искат оставката на Корнелия Нинова

От "Позитано" 20 уточниха, че членове на левицата са сигнализирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите.

Социалисти сигнализираха, че не са подписвали искане за оставки в БСП

Сочен за автор на писмото е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет.

Въпросът с лидерството в БСП трябва да бъде решен на редовен конгрес през месец май 2020 г.

Коментари

 1. 2019.11.17 | 11:44

  Миковци, Мастиковци и Дъбовци вън от БСП.

  1. 2019.11.17 | 19:42

   Освен глупости друго не казваш.

 2. 2019.11.17 | 12:42

  БСП заседава в зала Александър ЛИЛОВ!

  Мдаа "демократичната" партия заседава в зала с името на втория човек след Тодор Живков, един от престъпниците съсипвали БЪлгария десетилетия наред!

  В спомената зала де.батират МИлионерите крадци от БСП бъдещето на БЪлгария!
  Колко програмно само: бивши комунисти заседават в зала с името на закоравял комунист и престъпник и коментират светлото бъдеще и промяна за БЪЛГАРИЯ

  СИКТИР МРЪСНИ БОКЛУЦИ НАГЛИ!

 3. 2019.11.17 | 12:08

  Таэи партия отдавна трябваше да бъде поставена иэвън эакона!

 4. 2019.11.17 | 11:58

  ama na tezi zagubi i pogromi psihicno bolnata ninova rezultati li im vika bre tce az znam tce rezultati imat pobeditelite a ne vecno pobedenite.

 5. 2019.11.17 | 10:53

  Нека другарката Нинова води столетницата по пътя който води към гибел.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет