Исканията на синдикатите тази година доста скромни. Причината - бюджетът ги удовлетворява

  • 14 ноември 2019 11:11

  • 284
  • 0
© Булфото (архив)

Тази година исканията на синдикатите бяха доста по-скромни, защото бюджетът удовлетворява и решава доста проблеми. Това каза председателят на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова по време на брифинг след среща с КНСБ.

„Тази среща се провежда всяка година горе-долу по това време, когато бюджетът вече е в Народното събрание. С колегите от КНСБ разисквахме техните виждания по това какви проблеми има бюджета и къде те биха могли да на намерят своето решение. Те представиха включително и писмено своите становища и виждания. Като един участник вече много години в тази среща мога да кажа, че тази година исканията им са доста по-скромни. Това предполагам, че е така, защото самият бюджет удовлетворява и решава доста проблеми, които има в отделните сектори, а и най-вече заради политиката по доходите, която е предвидена в бюджета. Освен конкретните искания, които те поставиха, бих се спряла на някои по-фундаментални въпроси, а те са именно въпросите, че трябва да се извършат определени промени в системата на пенсионно осигуряване“, каза Менда Стоянова.

Парламентът прие на първо четене държавния бюджет за 2020 г.

Тя поясни, че са дискутирали по-важни въпроси, които трябва да се създаде работна група, в която да участват и партньорите и представителите на изпълнителната власт.Срещата беше конструктивна и това, което е възможно, да се направи между първо и второ четене, за да се решат някои проблеми, ще го анализираме, дискутираме“, каза още Стоянова. Председателят на КНСБ Пламен Димитров от своя страна заяви, че срещата му с ГЕРБ е била сред първите по бюджета. „Както беше казано - не е сега моментът, в който ние поставяме своите искания“, допълни Димитров и поясни, че те са представени още в бюджетната процедура.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини