Борис Цветков отрича обвиненията на ГЕРБ

Кандидатът на БСП за кмет на район “Искър“ в столицата Борис Цветков определи твърденията на общинския съветник от ГЕРБ Лорита Радева като лъжи. Повод за това станаха думите ѝ от вчера, че в район „Искър“ не са спрели нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките, нито фалшивите новини във връзка с балотажа на местните избори. Чуха се твърдения и за груби нарушения на изборното законодателство, последвани от лични обиди.

Той опровергава твърдението, че е приватизирал детска градина в жк Дружба в мандата на СОС 2003-2007 година. От 2003 до 2007 г. в Дружба беше наложен екологичен геноцид, за който неясно защо ми вменява вина“, посочва той.

„1. За обвиненията за приватизирана детска градини. Радева лъже, че е е приватизирана в мандат 2003-2007 година. Всъщност градината е заменена с решение на СОС през лятото на 2003 г. по времето на Антоан Николов и Стефан Софиянски с мнозинство от 38 съветника на СДС, които в момента са коалиционен партньор на Лорита Радева и ГЕРБ. Избран съм за общински съветник през м. ноември 2003 година т.е. 5 месеца след скандалната сделка на днешните коалиционни партньори на Лорита Радева и ГЕРБ. Съветниците от БСП са гласували против заменката, и когато съм бил общински съветник винаги съм гласувал против и съм се противопоставял с изказвания, подписки и протести срещу замени и отдаване под наем на детски градини на частни структури.

2. За екологичния геноцид. Вероятно има предвид кризата с боклука, изкуствено предизвикана от Стефан Софиянски, довела до източване на милиони левове от джобовете на столичани за балиране от частници и за плащане на наем за складиране на балите на частни терени, а и за плащане на транспорт и за депонирането им до общини в цялата страна. Отново заслуга за случилото се имат само и единствено УПРАВЛЯВАЩИТЕ в столицата по това време – дясно мнозинство на СДС, днешен официален коалиционен партньор на Радева и ГЕРБ. Общинските съветници от БСП в СОС през годините на прехода (вкл. и когато съм бил съветник и аз) в нито един момент не сме били част от управляващото мнозинство в това число и в нито един момент не сме подкрепяли балирането, отпускане на средства за балирането и за складирането на балите.

ГЕРБ: Г-жа Манолова сапунисва своя имидж и търси в нас причината за загубата

Всъщност лъжите и обвиненията на Радева към мен имат за единствена цел отклоняването на вниманието на гражданите и медиите от основния въпрос: Защо през целия ден на балотажа Ивайло Цеков многократно контактува, организира и координира действия с Боци (Борислав Ангелов), сина на Боци (Христо Бориславов Ангелов), Краси Черния и редица други тартори на ромите, известни на органите на реда криминално проявени лица, издирвани, с обвинения и с присъди. Защо в повечето секции в район Искър побеждава Борис Цветков или са изравнени резултати, а „победата“ на Цеков се осигурява от сериозния вот за него точно в ромските или в смесените секции, където гласуват и влияят ромските тартори Боци, Черния и останалите, с които видео записите показват че контактува, организира и координира действията си.

Очаквам Бойко Борисов, Младен Маринов и прокуратурата да проверят внесените от мен сигналите и предоставените видеозаписи и да се произнесат ще се разграничат ли от действията на Цеков или ще го защитят като важна, ключова част от победата на ГЕРБ/СДС в район Искър и в столицата зад която и зад начина за постигането и те твърдо застават. Институциите показаха как могат да действат в подобни случаи засега само в по-отдалечени от София общини и основно с опоненти на ГЕРБ. Нека приложат цялата строгост на закона и при този сериозен случай!“, завършва позицията на Борис Цветков.

Коментари

  1. 2019.11.12 | 17:20

    Is this Mr Bean?

  2. 2019.11.12 | 15:32

    Ами то г-н Борис Цветков е разпознаваемия кмет на Искър с непрекъснатата си реална дейност в квартала по презастрояването /вече започнало сериозно и в Дружба/ и по протестите за вандалщините в квартала, за защита на зелените площи, за детските площадки и детските градини! Сегашният кмет, който е избран/ разбираемо как - от циганите в квартала/ ни се чува, ни се вижда в квартала е вече трети мандат с нищоправене за благоустройството и чистотата на квартала!! мафиотска държава!!

  3. 2019.11.12 | 15:32

    Цветково те същите престъпници и криминалния контингет застанаха и зад избора на ГЕШе.Какво очакваш от ББ и мвр..Те организират и те са активни участници в изборния процес

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет