Маринов: Проектобюджетът на МВР за 2020 г. дава възможност за увеличаване на заплащането на нощния труд

  • 12 ноември 2019 11:58

  • 4314
  • 3
Маринов: Проектобюджетът на МВР за 2020 г. дава възможност за увеличаване на заплащането на нощния труд
© Булфото (архив)

Според министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, проектобюджетът на МВР за следващата година ще даде възможност за увеличаване на нощния труд на служителите на 1 лев на час.

По думите му това е най-големият бюджет за държавно ведомство, но, за съжаление, 90 процента от средствата отиват за заплащане на заплати. С проектобюджета се гарантира от 1 януари 2020 г. 10-процентно увеличение на основната заплата на служителите на МВР.

Добър или лош е бюджет 2020?

"През годината предприехме с професионално ръководство мерки по оптимизиране на работата. Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото и то струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд. С това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде нормално заплащане на този труд", заяви пред журналисти в Ловеч вътрешният министър.

Той добави, че нощният труд на полицаите, освен че се полага през тъмната част на денонощието, той е свързан и с повишени рискове на база на дейност и правомощия, които прилагат.

БТА
4314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
alf

2020.06.29 | 11:31

3
В МВР са най големите заплати за държавен сектор. време е държавата да намали заплатите в МВР за сметка на останалите ведомства или да изравни заплащанията защото иначе ще се наложи милиционери да бачкат навсякъде а знаем че те имат ОГРОМЕН УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ
гражданин

2019.11.12 | 18:02

2

При наличие на нулевопит на мигранти за безнаказано преминаване на БТГ и насищане на границата с технически и помоща от ФРОНТЕКС е наложително оптимизиране на живата сила по Охраната на границата в това число на Сътрудник ОХРАНА които в някои РДГП се използват не по предназначение .

граничен полицай

2019.11.12 | 17:54

1

Ми как няма да отиват 90 процента за залати след като има над 1000души СЪТРУДНИК ОХРАНА които месечно вземат хиляди от бюджета и пенсионни фондове за сметка на предвидената техникаэ и технически средства които залежават по складовете поради технически причини .

Добави коментар

Водещи новини