Борис Ячев: През декември може да има нов председател на КПКОНПИ

  • 12 ноември 2019 09:29

  • 260
  • 0
Борис Ячев: През декември може да има нов председател на КПКОНПИ
© България он еър

През декември може да има избран нов председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Това разкри депутатът от НФСБ и председател на Комисията за конфликт на интереси Борис Ячев.

Той каза, че на 20 ноември изтича срокът, до който може да се направят предложения за поста. Мястото беше овакантено след като Пламен Георгиев първо излезе в 6-месечен отпуск заради скандала с терасата на жилището, в което живее, а след това бе пратен консул във Валенсия. Междувременно депутатите приеха нови правила за избор на шеф на КПКОНПИ.

Ето как ще се избира председател на КПКОНПИ

"Професионалният профил на председателя на комисията се определя от закона. Трябва да е юрист със стаж поне 10 г., обществено приемлива фигура, да не е в конфликт на интереси, да има желание и енергия да се заеме с тази трудна работа", обясни пред България он еър Борис Ячев.

Посочи още, че се очаква номинираните да направят концепция как биха работели, ако някой от тях е избра за председател. На този фон КПКОНПИ продължава да работи отлично, каза Ячев. По думите му свършената работа е впечатляваща.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини