Корнелия Нинова: БСП не дава съвети на президента

Не си позволяваме да даваме съвети на президента, той изпълни конституционната възможност, която му е дадена. Позицията на БСП, изразена от нас още преди три месеца тук, от трибуната на Народното събрание, е: ''Състезание с един кандидат не е състезание''. Единственият човек, който можеше да осигури истинско състезание е премиерът Борисов - по закон предложенията се правят или от прокурорите, или от правителството. Надявахме се Борисов да прояви здрав разум и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му позволиха тази смелост – за нас той е участник в договорката за издигане на един-единствен кандидат.

Това цитира от стенограмата на НС председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. По думите ѝ БСП в такива уговорки не участва и законът не дава това право на партиите – нито да предлагат, нито да въздействат на този процес.

,,Уважаваме решението на президента, той има това право по Конституция. Бих искала да се обърна към лидерите на другите партии – не упражнявайте партиен натиск върху членовете на ВСС - за партийни, икономически или лични интереси. Те са висши магистрати и трябва да действат единствено водени от закона, вътрешното си убеждение и от съвестта си. Нека те да решат оттук нататък как да процедират'', завърши Нинова.

Коментари

 1. 2019.11.08 | 14:01

  Какви съвети, какви 5 лева. Кой ще ти слуша съветите. Просто издава команди и ретранслира командите на ген. Решетников. Просто и ясно!

 2. 2019.11.08 | 12:11

  Тази ако я сложат на детектора на лъжата ,ще стане късо съединение

  1. 2019.11.08 | 13:10

   Що бе! Просто не я разбирате! Тя иска да каже, че РР е нейн личен президент и другите нямат право да се бъркат!

  2. 2019.11.08 | 12:37

   Не господине - детектора ще гръмне.

 3. 2019.11.08 | 12:32

  Ти не можеш да даваш съвети на собствените си съпартийци па камо ли на други хора!!

 4. 2019.11.08 | 12:31

  Командите се дават от Решетников и Кремъл!

 5. 2019.11.08 | 11:23

  Какви съвети пък можеш да дадеш ти на президента ,която заедно играе с ББ и ГЕРБ за лична изгода.Ти ако имаше отношение и защита правата на българските граждани от репресии щеше да се обявищ против геше и нямаше твоите съдии в ВСС да го подкрепят

  1. 2019.11.08 | 12:23

   Ти наясно ли си срещу какво протестираш? Какви репресии те гонят, освен ако не си Иво Прокопиев или мърлата от Младост. Но нищо - ВСС отново ще предложат Гешев - Фуражката няма да има мърдане и ще подпише указа. И тогава да видим от какво ще се оплаквате, платена паплач.

 6. 2019.11.08 | 11:38

  Слави верно ли ще си правиш телевизия това е защото това е защото искаш да си от канал 3 и бг он айр по модерен

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет