Илиан Тодоров проведе в Париж поредица успешни срещи с еврейската общност

  • 30 октомври 2019 14:12

  • 305
  • 0
Илиан Тодоров проведе в Париж поредица успешни срещи с еврейската общност
© Областния управител

С поредица от срещи завърши посещението на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров на еврейската общност в Париж, съобщават от пресцентъра на Областния управител.

Главният секретар на Moadon Ivri – Съюз на еврейския език и култура в Париж Рут Перин, по чиято покана Тодоров е в Париж, своята изключителна благодарност и му връчи един от символите на еврейската общност. На традиционната среща на Moadon Ivri в присъствието на Контеса Естер дьо Помери областният управител за пореден път декларира своята съпричастност към проблемите на еврейската общност в България. Контеса Естер дьо Помери е един от най-добрите приятели на България. През годините тя е изпратила над 100 камиона с медицинско оборудване, направила е значителни дарения за болниците.

По време на срещите беше поет ангажимент от еврейската общност в Париж да подпомогне реставрацията на Синагогата в гр. Самоков.

Срещите на Тодоров с еврейската общност в Париж се осъществяват с активното съдействие на Яков Джераси – председател на Федерацията на ционистите в България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини